澳洲移民 你問我答 (25)

1001 回覆
59 Like 3 Dislike
但做到呢啲事而家應該大多數係藍絲嚟
rn 諗緊咩途徑過去好
hk stream 189/191 定計分
計分又唔夠高分
你自己都答左自己啦 唔夠分就玩 485 or 482啦
Hi 由我巴
我係onshore 482 holder, 本身同新僱主傾掂左sponsor 186 DE(我未辭而家份工嘅),但佢同agent傾完話因為急人用 問我可唔可以轉左under 佢嘅482返工先,然後再幫我入186,
我想問下同一個僱主可唔可以sponsor 482同時又nominate 186 DE?佢咁嘅做法我會唔會好唔safe? Thanks. 🙏🏿
想問巴打介唔介意講自己做邊行?點解唔用hk stream?
對唔住我真係爬唔哂d文
有得揀唔太想去英國,想23年頭讀tafa然後搏/駁移民
20年中wh完左返香港,做左年半算係地盤木工相關工作?(墨斗)
如果想讀返tafa木工,澳洲拒絕我入境機會大唔大?

讀書果陣係咪可以申請partner visa比我女朋友過埋黎?

努力自學緊英文,過去前要唔要考試嫁?定係順順利利申請移民果時先要考?

而家學生簽同partnership visa係咪無左1個星期只可以工作廿個鍾呢個限制?

坊間有無推薦邊間移民公司唔錯可以比我諮詢下

樓主大善人
岩岩先見到你個fb,我再研究下先
係唔係真係好多巨型蜘蛛
想問下行關於189/190 point test 海外工作經驗

1. 3年exp係計 month, week定days 㗎?譬如新舊工之間有兩星期gap, eg. 舊工last day 3/3, 新工15/3 start, 咁呢個gap係咪要補番?

2. 以前其中一份工係出支票冇pay slip, supporting doc只有合約、報稅單同埋reference letter, 咁樣夠唔夠proof到working exp😳

唔該曬由我巴
由我巴咪係agent 囉
岩岩批左,真係驗身一個星期

明明驗身話要七個工作天先交俾移民局
好似全部visa都快左,我驗完身兩三日就grant
係??
識人student visa 仲未批 佢仲早我一個月做body check
ching 都係申請student visa ?
係student visa
SA 終於宣佈開番offshore application
而家申請student visa 除咗body check 要做埋咩打指模?
係呀 炮台山果邊打指模 幾個字搞掂,建議arrange同body check同一日一次過搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞