澳洲移民 你問我答 (25)

1001 回覆
59 Like 3 Dislike
老母覺得做醫生先好搵?
全球都係難轉醫生牌
rn OT PT 又易讀啲 International 又可以讀
咁做醫生邊到都係人上人
Hi 由我巴
想問如果喺香港讀咗幼教hd,都喺香港做咗幾年,而過到去澳洲都係想做幼教。
喺需要性嚟講 係讀TAFE 就夠定再讀埋bachelor in Childhood Education好啲?

如果係幼教 我見Monash同Curtin都有 邊間會好啲?定會有其他再好啲可以介紹下?唔該晒
Degree最好,教育兩間都唔錯,睇你想去Perth定Melbourne。
要問得仔細D... 你第一個學生簽證係幾時批落黎 (grant date)?唔係問你幾時攞第一個學生簽證過黎。
咁耐真係要搵一搵,想問第一個visa批既grant date 有咩關係?
如果你第一個學生簽證係2011年11月5日之後批,就可以申請485既PSW stream,咁就唔使skills assessment.
巴打係因為offshore 先咁定係onshore 都搵唔到
本身sponsor 就唔係易,尤其你哋呢啲background 都唔知點同dha話本地搵唔到人
fatso 巴,即係 QS澳洲唔缺人?有冇聽過香港人喺澳洲做 QS?
點會無,我自己個tg gp已經有個仲成日被headhunt

佢缺人=/=要擔保人
咁啲人點攞 PR? 都係讀書同 WH?
人哋本身技術移民去啦,早3年得65分攞489即係依家嘅491都批,佢仲喺香港已經搵到工啦

你哋唔好以為有人請就可以擔保,無幾多細公司會想出一萬幾千俾移民律師搞,仲好多admin嘢
巴打syd 邊間marketing master 平? 可否share資料睇睇
嘩 65分 491
而家491都幾乎冇可能 offshore搞掂
如果我冇睇錯,RN移民係至少要有三年working exp先fulfill到最低requirement?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞