澳洲移民 你問我答 (25)

1001 回覆
59 Like 3 Dislike
可唔可以問今個禮拜四lottery既nunbers 80m
大。
三級翻譯OK。
唔建議,300簽證無記錯必須人係境外先可以批。到時要出境先批得。
有咩好怨?一d都唔出奇,銀行有anti money laundry既policy。
買呀屌,淨係講六合彩已經值得移民,香港1億已經扯晒旗,呢到郁啲都幾千萬澳
你唔急 香港搞到你急呀
自己睇下呢幾日新聞講啲咩
睇完再講
好波呀由我巴
我想問如果到步嗰個covid test 用rat 洗唔洗一定要tga approved ?
定普通既都得?
到時有人問係咪俾幅rat 既相就得?
同埋如果我要實習, 到時係澳洲apply WWCC 要帶咩?因為我無足夠資料上網apply
感謝幫忙
巴打你好,我啱啱上年係澳洲nursing u grad,
Student visa差唔多到期,諗住自己搞485

佢問我拎skilled assessment, police check
想問skilled assessment 可唔可以後補?定巴打建議我準備好曬文件先申請?

因為我仲未拎到我個nursing registration, 黎緊應該會兩個星期內考pte,但唔知幾時拎到牌,所以想知後補會唔會有問題,thank you
其實好多人睇完呢啲新聞都仲係覺得大把時間,無論係去英國定加拿大都好
Quit U直接去澳洲讀啦 2026咩政策都改晒 想走都走唔到
唔係畢業自動有5年485?
佢問我拎 佢係邊個?

你係咪2011年11月之前已經攞學生簽證黎左澳洲?
大把時間呢d好相對架咋,你話萬一阿爺一下子唔比特區護照出境就呵呵了,又唔係做唔出呢d手段。
都係,用疫情去封城就度度都唔洗去
WWCC個邊唔清楚,不如你直接問學校。
我自己都有上網睇
但佢無寫一定要tga approved 學校又同我講standard 就ok 所以少亂
但追返post 都無人會check 咁就無所謂啦😂
唔該由我巴
佢係immi 個網
我係12年1月第一次學生簽過嚟
啱呀 中國移民管理局已經唔肯幫非必要出國嘅renew passport
當然必唔必要又係黨決定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞