澳洲移民 你問我答 (25)

1001 回覆
59 Like 3 Dislike
唔知通過咗未
上年畢業係咪只可以靠讀書走?
或者Working Holiday過黎先。
睇你本事。
請問學生簽工作開始日期係跟咩日子?
Hi 由巴

爬完文 想確認下對攞(485)有冇理解錯

Graduate Work Stream 揀既課程就要對應 MLTSSL 上既提明職業 仲要過skill assessment

Post-Gradate Work stream 就係讀乜都得?

諗住貪平讀Tafe 但想做既工唔on list 咁點算
我19年澳洲大學畢業,之後就返左香港做野返澳洲讀master,簽485,再簽subclass189/191住幾年就可以申請pr
有冇理解錯
由我巴,想問再你一個問題
我先生會做主申請人用500去SYDNEY讀MASTER,我同時會申請DEPENDENT VISA,我想問下可唔可以佢照係SYDNEY讀書,而我入境後去PERTH探親?(都應該會留起碼3個月) 再次麻煩了
請問下 我之前申請咗601 eta 而家出咗500 我過關行自助 佢會自動當我500入境? 因為諗住可以申請退簽證費
後面簽證會replace前面簽證。
可以。
雖然有D文法唔通,不過我估係Yes。
Graduate Work Stream 揀既課程就要對應 MLTSSL 上既提明職業 仲要過skill assessment
Post-Gradate Work stream 就係讀乜都得?

可以咁講。

諗住貪平讀Tafe 但想做既工唔on list 咁點算
咁就攞唔到485,你想點揀?
我19年澳洲大學畢業,之後就返左香港做野.

返澳洲讀master, 簽485,再簽subclass189/191,住幾年就可以申請pr
原句係咁樣。
唔明。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞