澳洲移民 你問我答 (25)

1001 回覆
59 Like 3 Dislike
明白 thx
想問下apply澳洲RN牌嘅英文ielts requirement係咪可以combine 2次test,只要2次overall都有7分同加埋4份卷都有7分就得?
同埋搵工方面會唔會有影響?
另外,想問下咁嘅情況下 189/190 有冇分加?
AHPRA Registration可以combin兩個IELTS,但係申請簽證既points test同州擔保就唔可以combine。

搵工唔會有影響,僱主唔會睇你註冊既英文成績。
話係開,但係具體每個occupation既offshore申請要求就要等到禮拜三先知...
1 具體到日,三年就365 x 3 = 1095日。無番工就唔計....

2 有報稅就ok。
自己 google
如果想讀返tafa木工,澳洲拒絕我入境機會大唔大?
你有degree的話,拒簽風險高。

讀書果陣係咪可以申請partner visa比我女朋友過埋黎?
原則上可以,申請要求係你地結婚或者同居一年。

努力自學緊英文,過去前要唔要考試嫁?
申請學校就要英文。

而家學生簽同partnership visa係咪無左1個星期只可以工作廿個鍾呢個限制?
暫時係,同埋只係for特定industries既工作。

坊間有無推薦邊間移民公司唔錯可以比我諮詢下
你叫個代理推薦其他移民公司有D難為我
可以,無問題的,做過幾個類似cases了。
RN就搵工行482吧。
可以。
你依家就可以試下開始搵澳洲工。
由巴,想問吓本身有碩士學位,做緊醫療行業。working holiday visa application 如實申報職業同埋學歷之後,如果intended seek employment in "accomodation and food service sector" 會唔會被懷疑/ 定係揀番想做醫護make sense d ?

Thanks
做盛行呀
2026 grad 即係yr 1, quit U 儲錢讀 TAFE 可能好啲
想問吓我IELTS overall個分fulfil 到RT嘅 master admission requirement 但其中一份卷唔過
我可唔可以照apply 定係學校已經唔會考慮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞