澳洲移民 你問我答 (25)

1001 回覆
59 Like 3 Dislike
有得再平
報左一間master要成70K,實用科
諗緊定係讀呢類學店平平地搞掂算
30K 唔使,又係master,抵到爛啦
等到天荒地老, ACS仲未有回音
巴打Bond 定deakin? 有冇scholarship/student loan?
Bond ,應該報埋deakin,睇下邊間最尾平啲
仲未知有無scholarship, 岩岩報
謝謝由我巴,想多問一個問題,我見唔少中介都有recommend Southern Cross University, 請問係澳洲既角度依間學校算唔算移民大學? 批500會唔會有拒簽風險?有朋友想佢同The Hotel School合辨既Master of Business in Hotel management.
謝謝你~~
想問香港讀左pgde(小學)去澳洲都係冇用架
要讀番local d course先會易搵工啲?
唔該你
申請189 Hong Kong stream係咪一定要拎住485 去申請 唔可以直接由500 去189?
唔可以直接由500 去189 HK Stream。

你有料夠分的話,可以直接由500 去189 Points Test Stream。
可以咁講,因為呢邊課程會有本地學校實習機會,但係你香港課程無澳洲實習,對本地搵工應該會有影響。
勁少布
請問係澳洲既角度依間學校算唔算移民大學?
肯定唔係最top,連2nd tier都唔係..... 你自己衡量下。

批500會唔會有拒簽風險?
咁學校本身reputation就唔係拒簽唯一理由既,要綜合番其他例如背景同proposed course等等。
想問下由巴, 已批190 state sponsor, 其實有無需要搵agent幫手跟入application?

一般搵agent跟要收幾錢? (其實係驚入錯野/文件唔齊比reject)

同埋一般lodged到granted要幾耐左右?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞