澳洲移民 你問我答 (25)

1001 回覆
59 Like 3 Dislike
係HK stream前本身take 咗醫療科offer但其實驚讀唔掂/冇乜興趣,諗緊好唔好轉返讀同degree相關嘅course算

其實如果諗住行 HK stream,係咪讀 accounting bachelor / master 都冇所謂?!
因為原本如果冇 HK path 讀accounting 個分超100一定冇可能,但依家有HK stream讀2年畢到業再等3/4年應該都穩陣?!
Thanks 由巴
由我巴,想兩個問題

因為我自己degree嗰時讀得唔好 (到唔到好多master 要求嘅60-65%),又見有澳洲好似有graduate diploma/Pre-master, 想問係咪讀完個diploma, 再讀埋個master, 都可以申請485?

另外讀緊diploma嗰時可唔可以帶埋另一半過去?
thx 巴打
你做過嘢未?有工作經驗有時會受
都做咗幾年啦,即係巴打建議照apply master試下先?
但又因為唔想讀番我degree嗰科想轉下行咁,咁工作經驗又好似冇用
照報啦,無蝕
我意思 例如student visa 22號批 批兩年 我月底過去 可能未開學 可唔可以直接搵嘢做住先
明白 thx
巴打讀咩我都唔想讀返原本個科
但係GTE好難寫
讀engine呀
係香港就起樓🤢去到外國想轉下做其他野
其實如果諗住行 HK stream,係咪讀 accounting bachelor / master 都冇所謂?
是的。
可以。
可以。
如果已經攞緊482幫個顧主做緊野呢 可唔可以用唔洗番工既時間做下其他parttime既呢其他人會唔會請既呢
由我巴
我想問學生簽伴侶有限唔可以讀書多過3個月
咁online course計唔計?
好多而家都可以self-paced
上網搵左陣都無好明確定義咁
唔該曬
自己Google你個州嘅dot搵啦
咁online course計唔計?
計。
唔可以。482限制只能為擔保僱主工作。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞