澳洲移民 你問我答 (25)

1001 回覆
59 Like 3 Dislike
南澳Skilled Migration Program易唔易搞,邊個post可以追到資料
點樣申請政治庇護
自己無錢無技術等畀港共清算
見d問題大部份爬下文都識答
攞個whv入境先講啦
穩定學校收你
之後謝盡錢走路
無Bno
又過咗讀書年紀 英文又唔係叻

等畀技安法清算

多謝由我巴
香港落廣告嗰啲 好多都唔敢寫自己有牌
都知咩料
唔怪得移民公司喺香港咁搵得錢
1) 真係冇技術?有冇查過堆 list?
2) 政庇就加拿大,美國啦
唔信睇澳洲難民啲新聞
啱呀 做下體力工 攞盡3年whv
慢慢儲錢先
大把人白頭髮都進修啦
有心唔怕遲 大器就晚成呀嘛
要對自己有番啲信心
借錢移民 真係終極大技
當然有冇人肯借就另一樣嘢啦
想知491個requirement 如果係remote work 叫唔叫fulfill 到
例如 grant NSW 491, 住係regional NSW remote work 公司係SA
由我巴,想請問一下用特區護照申請學生簽證/485簽證時,係咪必須要交埋出世紙?如果喺大陸出生,而張出世紙係手寫中文嘅,可以點處理
翻譯,香港有naati approve 嘅人可以做,上naati個網搵到
拎到whv就用盡3年睇下有冇人肯擔保先
政治庇護唔到最後都唔好咁輕易搞
同埋入左境易搞過喺香港搞
但搵人搞要帶眼識人 最好搵當地組織幫手
有d賤人agent睇準機會呃錢 就算係香港人agent都唔一定信得過
由爸 想問下first land 要拎extension 係咪一般黎講都批?
https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/working-in-australia/visas-for-innovation/global-talent-independent-program/how-to-apply

Hong Kong passport holders

Following an announcement in July 2020, we are prioritising EOIs and visa applications from Hong Kong passport holders and residents of Hong Kong. Prospective applicants can contact the Global Talent Officer​ Hong Kong​.
俾埋方法你搏一搏都唔試下
岀糧銀行實得既
借完一線再借二線
反正都等死,比我就盡地一舖
唔該囇巴打
樓主你好,想問如有llb學位 去澳洲讀PLT容唔容易搵到實習?拎左牌係咪可以直接申請189,
係果邊易唔易搵工
你個llb喺邊到攞先,你要補科符合要求先可以報plt⋯⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞