澳洲移民 你問我答 (25)

1001 回覆
59 Like 3 Dislike
在香港教英文
去到澳洲讀埋teaching master
之後有無得撈?
由爸同咁多位師兄姐,想問吓cybersec嘅工係澳洲多唔多opportunity?

背景:29,IT相關master degree,FS做cybersec manager
其實呢啲搵工問題,自己上網睇好過啦
可以tg傾嗎?
https://t.me/chu911
Thank you!
由巴,

我目前個diploma course就完,原本下一個course係讀一年翻譯,但最後決定轉讀Cookery再攞485再行HK stream。

我而家簽證剩返一年多啲,Cookery要讀兩年。

因為agent話我而家讀嘅course同Cookery完全唔相關,我轉讀Cookery嘅意圖好明顯,佢建議我照開始讀Cookery先,到時再申請延長簽證。

我想問咁樣係咪可行?會唔會影響後面申請485?

因為agent話自從有HK stream而家審批香港人報course同visa會嚴謹咗,所以我有啲擔心。

多謝由巴同各巴絲解答
感謝由巴
人工好高 我妹夫係銀行做緊
HK stream 一定要有出世紙?
如果唔見左又補唔番咁有咩計?
我阿媽以前都唔見咗張女皇頭出世紙都補得返張火車頭版,你冇理由補唔番
識玩
咁唔係每個人都一定係醫院出世既
想問下Visa subclass 500個English requirement

“in the 2 years before applying for the student visa, you completed, in Australia and in the English language, either the Senior Secondary Certificate of Education or a substantial component of a course leading to a qualification from the Australian Qualifications Framework at the Certificate IV or higher level, while you held a student visa.”

呢到既in the 2 years before applying係指由遞visa起個日計前兩年定點?
假設我2019年尾畢業仲符唔符合到要求?麻煩晒
點會唔使
咁就唔清楚了 佢呢邊畢業後就直接俾銀行呢個部門請左
都做左好多年了
睇黎offshore IT狗都係要等新財年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞