蜘蛛俠 Spider-Man: No Way Home 劇透集中討論 (15)

1001 回覆
95 Like 3 Dislike
明呀,其他人趁亂走/ 郁SpiderMan做咩,唔幫手打綠魔?
蜥蜴人都早有預謀叛變嘅,喺架車度爆出黎
不過我唔係好記得沙人係咪即場閃走左冇打到,後尾去到鷹架果場先出返黎話要搶返個盒返屋企?
博士換左晶片之後就係單純好人
其他人只係因為冇得揀 唔醫好返去原本宇宙就係死
electro一直都講緊想要多啲能量
蜥蜴一直想要人類「進化」成「完美」
沙人只係想返屋企湊女
睇到有人踩到今集係1-3代入面最唔好睇既一集
因為太多綠幕cg 冇wide shot
但佢地唔係Deal好左改過自身咩
點解唔係幫蜘蛛俠郁綠魔而係幫綠魔搞鳩蜘蛛俠
係醫好晒其他人之後綠魔先最後出場架……
因為覺得綠魔講得有道理而眷戀自己個超能力
本身係想做翻正常人
但諗落又唔想失去自己個能力
所以唔想被蜘蛛俠醫翻做個正常人
同魔戒啲人臨尾都會唔捨得隻戒指一樣
沙人就只想快快手手完場 講到明I don't care
咁諗落都係嘅 連街景都冇乜咁
但係咪因為covid影響
沙人由頭到尾都係好人好清楚
八爪博士明明白化左又唔幫拖好唔合理
沙人只想快啲返歸緊係走先
博士比人電落街唔夠打走佬
蜥蜴跟佢哋走之前就講過改變會引發更大嘅事所以即場爬去屌鳩佢
電魔鍾意個力量同呢個宇宙 所以實情得佢比綠魔引去開打
綠魔都有同佢地講話佢地既異能並唔係詛咒,而係一種天賦之類令電人改變左主意,而且佢本身都唔係好想自己啲能量消失,所以電人第一時間就同pp反水
佢唔大愛就唔撚做社區英雄啦
成班煩膠劫匪道友個啲 救嚟把撚
飛咁快去送外賣好過啦
唔好忘記佢係窮撚嚟 唔係億萬富豪或者戰爭兵器
佢只係一個窮酸細路 會做英雄就係因為佢弱智地大愛
講到shot
想講加菲Tobey係Ned屋企見面個幕cut得好奇怪 兩個人好似從來冇同框過咁
最後大戰Tom又好似同另外兩個隔空對戲咁
但最後又有攬
到底係剪接問題定佢地有啲戲份真係自己對住空氣/stunt演
佢咪幫咗手囉你第二個時空睇㗎
我估檔期唔啱 可能啲covid嘢影響咗
八爪魚博士有幫手啊 仲比電人雷左落樓,之後jj仲以為博士就係蜘蛛俠影住佢
最後捉住2隻蜘蛛仔係扮
為左接近electro抆走佢舊arc reactor
點睇戲架你
蜥蜴人只係唔想退化先留係架車,本身唔想打巫師先跟埋走
電魔唔想改 佢不知幾留戀啲力量
蜥蜴都係 佢喺㗎車到一直等時機走佬
沙人只係想返屋企 但臨尾peter收埋個箱 佢先捉鳩住佢
八爪做左好人啦 但我都諗唔明喺屋嗰度佢做咩走佬綠魔發緊癲 埋去幫拖啦屌
我講緊may呀
gg仔天真既大愛我接受到 佢聽到有人返去會死既有內心掙扎好正常
19May唔知頭唔知路 聽完個啊伯廢up 完 學咩人講大愛呀無啦啦
沙人係我覺得打既理由最唔實在既一個
感覺上佢太模稜兩可
八爪好似係俾人打到跌落街
佢唔想打巫師呢一個我知,不過你講佢唔想退化先留喺架車度又好似係,可能當時睇嘅時候有啲分神冇留意到
你睇番蜥蜴啲台詞就知佢想大家都唔好搞咁多嘢,淨食花生同宣傳進化
原本喺飯堂佢勸佢大愛我都覺得 咪玩啦
最後佢話能力越大責任越大果度我先明佢係因為相信佢有咁嘅能力做到先會叫佢咁做

不過tom仔個gg俠真係衰好多 on9 嘢,電話又唔打,上一集就咁俾咗副眼鏡一個識咗冇耐嘅人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞