蜘蛛俠 Spider-Man: No Way Home 劇透集中討論 (15)

1001 回覆
95 Like 3 Dislike
自己社會謀殺自己
我都係見講multiverse,所以特登煲晒啲劇先入場
雖然戲本身冇乜大聯繫,不過都好彩如果唔係後面Dr Strange trailer會好多問號
就算有睇過都唔記得

官方係咁set不過我覺得what if唔擺落去都ok
venom 2 早就應該用類似 idea 同邪惡 venom 對打
再加埋 Spiderman 幫拖
依家 venom 2 拍到俾人咬咗啖就生一隻出嚟咁 on9
如果咬一下就分裂多一隻, 扑嘢啲精都可以生其他venom仔
西景單野係點,有無得簡單講介
利申無睇WANDAVISION
有跟what if嘅
佢同Loki 都應該係打khan之前兩大搞屎棍
你永遠唔知邊邊會割
如果佢係FINAL BOSS,有機會大陸文字劇透內容係真,會有PROF X
sony 拎住版權, 佢話事
家下重拍,可能又大改
簡單係Wanda 因為幻視死左精神頂唔順崩潰
係幻視本身買俾佢地起屋隱居所在嘅小鎮(西景鎮)
用佢嘅能力搞左個口袋宇宙出黎
但上次係萬惡老鼠想賺多啲先鬧翻嘅
去睇啦,咁高質都唔睇
之後俾人無自己意識但會記得發生嘅嘢,勁殘忍…
Sony想割就割 但佢要冒住自己套野無人睇既風險割 佢得蜘蛛俠個人電影既版權 無其他marvel既角色幫手 成件事好乏味
Loki 第一季延續了 Endgame 中 2012 年的事件 但鑑於引入了TVA
該系列的大部分內容都存在於時間和空間之外
what if 就係 loki 時間線大爆炸之後產生分支既故事
但真係跟返timeline黎講真係wandavision最先 時間係endgame三星期後
嗰埋劇都未睇
啱啱用申請信用卡嘅giftcard買咗apple tv
諗住到咗再sub埋disney+
黎緊5個月都冇mcu
罰你追返哂啲劇集
SONY成日想割就割,已經害左TOBEY同ANDREW 2個人喇喎
唔通佢想搞埋TOM?
五個月 真係好漫長
不過講真,迪士尼財雄勢大真係驚你老鼠,更何況而家MCU Spider Man基本上都完成晒迪士尼一開始想要嘅效果,由一開始crossover內戰攞盡noise,到後面A3A4用到盡,再加埋而家第三集幫手帶埋Multiverse出嚟,真心MCU仲有冇Spider Man已經唔係咁重要,佢嘅商業任務已經完成晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞