蜘蛛俠 Spider-Man: No Way Home 劇透集中討論 (15)

1001 回覆
95 Like 3 Dislike
1.律師係邊個? 點解佢咁好抽?
夜魔俠
2.打走靈魂肉體點解識郁,甚至識自己返入身體?
蜘蛛感應,當時荷蘭仔個頭都有相應特效
3.肥仔點解識魔法?
肥仔聲稱自己家族有魔法師血統
4.電魔點解藍轉黃?
戲內:黎到MCU能量唔同左,樣都唔同埋
戲外:演員要求唔想再用藍色電
5.My back有咩意思
https://www.youtube.com/watch?v=FIU-blBfMa0
6.加菲救MJ點解眼濕濕
加菲救唔到自己平行宇宙既gwen
7.彩蛋有幾多同講咩?
2個,venom留左pat精同ds2預告

彩蛋1 Venom 2本身都有個彩蛋 係連返今集no way home開頭個號角日報主編講pp=spider-man 個到 所以大係期望會起依套蜘蛛俠見到佢 但可能因為版權/拍唔切/大多角色?whatever 就留返個彩蛋比大家知 venom會返mcu 但未必可能係Tom hardy做Eddie 因為最尾淨係留低咗一塊共生體

部份院線播埋SONY蜘蛛俠動畫預告
https://www.youtube.com/watch?v=a3OO6d1x5JI

8.ssu嘅venom唔識pp點解嚟到?
venom2片尾有講佢地有跨宇宙既共生體記憶
而tobey係第三集曾經比venom強上過
su嘅venom read到呢段記憶就知道pp係gg俠
純粹sony想

9.點解片尾會特寫住隻Lego公仔?
因為第一集Ned出場就係係拎住隻sidious 撩Tom一齊砌 Death Star
最後就係因為Ned入定Tom屋企等佢砌Lego既時候 發現佢係蜘蛛俠既秘密
所以 Tom放返隻公仔係到 應該係一絲希望大家可以記返起佢

暫時整合到係咁多 大家諗到咩請補充
10.點解綠魔喺佢自己個宇宙死咗都可以傳送到過嚟
戲中佢地都有自述係同gg俠打打下穿越過黎
其實佢地係來自一、二代宇宙不同時間點
唔建議搶完1001 唔開po既 講真
手機唔知點解出唔到post

呢面都留名
我出左好耐都出唔到
11.TVA點解唔會嚟捉人
宜家嘅康唔維持神聖時間線
點解梅姨死得早過梅媽?
依個真係諗唔通 可能都係skrull黎個聯邦探員
不如講下SM1同2個宇宙入邊 D人係咪都係唔記得peter parker呢個人
最後套新衫係真係新衫定有source?
印象中玩ps4 gg俠都見過類似呢套 但唔肯定
跟住就會有人問邊個係康 一律建議睇完洛基再問
但Skrull族知真相,冇理由咁玩Peter.
大陸狗話tobey Andrew 會係奇異博士再出現

唔信 支那人連自己國家冇得上映都唔知啊
唔會啦
ds邊有咁撚勁
認知過mcu pp果幾個
施咒果陣仲係mcu
或者真係會唔再識mcu pp既
好似仲未有標準答案 (戴返個頭盔先)
埋緊秘密入侵
大陸人睇左全片未
佢地話似/係mk4
收到風下集叫work for home

因為要打工交租
係呢套了 係好似
有冇人認得出Doctor Strange最後封印個一幕
後面嘅反派角色係咩人
我見到有犀牛佬
mk4 同clasic 混合版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞