蜘蛛俠 Spider-Man: No Way Home 劇透集中討論 (15)

1001 回覆
95 Like 3 Dislike
多bug係指佢好多行為嘅動機都係同佢身份不合,呢啲戲其實好難睇唔明不過你想串我嘅就冇所謂啦
身形好撚好j
今集Andrew出到嚟比起Tobey更令人印象深刻
好大程度上係因為Andrew比起Tobey多太多遺憾(戲內戲外都係)
但反而因為咁先係今集多咗發揮空間
所以官司咪判PP無罪
只係傳媒繼續帶風向
條友Day 1開始就唔係聖人
所以下集咪俾佢自己打自己囉
條友第一日想學法術但求醫手咋
係 tobey最後都同到mj一齊 雖然朋友死咗 但andrew個陣望住gwen係自己面前死 可能差兩秒就救到佢既遺憾真係好大
差個james franco
冇記錯個盒爆炸嗰陣係佢拎住?
如果俾事但一隻GG俠拎
有spider sense避到炸彈,個盒未必會爛
May自己都變左灰點係果段時間開慈善組織
FFH開始演講果part佢重話5年後出番黎係人地屋企比人當左係情婦
佢一攞個box嘅時候,其他嗰三個見到即刻彈開
直接改落去拍ultimate Spider-Man 仲好
硬件配置
Andrew身型高挑 T Holland tobey矮撚

軟件配置
Andrew 科學sense 會firt 女
Tobey 毒得制
THolland 嘴炮ok 整體小學雞
綠魔個句真係好正
你做善事 最後得到係惡果
蜘蛛俠愈成功 Peter就愈失敗
我覺得係佢嘅傲慢導致嘅,老實講佢本身做醫生個啲傲慢自大嘅性格係佢做咗法師之後有改變,但都改唔哂,呢啲咁多嘅性格特質唔係話變就變到
Wong同佢嘅對話見到其實DS已經用過幾次,再加上佢不嬲係魔法上佢都好順風順水好少失手,所以佢會覺得幫佢呢啲好易啫,之後直接仆街
同埋其實Wong都知佢嘅能力,所以先無好強烈地反對
之後啲反派出現,佢都好快咁捉下人同埋決定送佢地返去,雖然係亡羊補牢,但都反映到佢始終都有一個合格嘅至尊魔法師嘅樣啦
我始終可以接受今次佢嘅過失,咁當然係DS fans都係唔想佢成日有呢啲大過失啦屌
身形其一啦,最重要係演技,做得返蜘蛛俠嗰種9up fun得來又游刃有餘嘅感覺。反而Tom 仔剩係得On9 反省 冋長大,今集因為劇情打擊大 叫多咗發揮
佢個情況多多少少係俾人逼上梁山
為醫返隻手所以學法術
好有天份所以學到好撚勁,最後為咗報答古一所以接咗至豬法師個位
因為係至豬法師先至保衛地球,今集佢咪話Wong 先係大佬佢唔係,大佬ok所以先至幫蜘蛛仔施法,個角色係標準有力量但未搵到想做嘅嘢既人,咪好似醫生咁囉
黎一個醫一個
Tom應該經過今集先可以真正成長做Spiderman
之前一直都只係算科技同能力
絕對認同,可能描述呢個角色嘅篇幅都仲係好少,個角色其實未算好完善
Wong:好危險播
DS:記唔記得開party個日呀
Wong:咩事
DS:咪係囉
you're amazing 都係
咪就係三代蜘蛛俠
中年成年青年
成年最好抽,戰鬥力最強合理
大佬位正常佢冇消失5年嘅係佢接嘅
但佢消失左5年 論資排輩咪俾左Wong
始終佢漫畫入面佢係mordo個種沉穩嘅性格,但係電影佢係tony個啲自大嘅個性,佢可能會覺得自己有法術天份,好易囂張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞