洛杉磯南部真係好恐怖

506 回覆
68 Like 10 Dislike
有無得搭單問下LA 同Dallas有咩一日遊推介 小弟8月轉機經美國兩個城市都會留20個鐘,唔知有乜好做

究竟由落機到預check in十五個鐘鬆啲有咩好做,仲要機場為起點

LA可以去Santa Monica Hollywood Blvd
downtown 其實係咩 我wiki過係=CBD,點解會咁多罪案

市中心 應該因爲住得downtown都有錢 d人就去嗰到落手掛

打個比喻 你老笠唔會去八鄉個d人影都唔多隻既地方 要笠都去旺角 銅鑼灣笠啦
嚟緊去LA exchange 一個sem

仲要唔識揸車

去到考牌啦 我岩岩去完一個sem exchange都係果到考左牌
美國揸車爽到仆街

真心咩 考左幾錢

有fd既話可以叫佢地教 借佢地車考 咁就淨係比$33 dmv
我出去跟師傅學 用左around $600
廢柴肥左一次路試

600 usd?

咁我想問 係咪考完就可以p牌揸車 唔該絲打
downtown 其實係咩 我wiki過係=CBD,點解會咁多罪案

市中心 應該因爲住得downtown都有錢 d人就去嗰到落手掛

唔知咪亂噏
LA Downtown 係貧民區,半癈城區

仲要唔識揸車

去到考牌啦 我岩岩去完一個sem exchange都係果到考左牌
美國揸車爽到仆街

真心咩 考左幾錢

有fd既話可以叫佢地教 借佢地車考 咁就淨係比$33 dmv
廢柴肥左一次路試

600 usd?

美國邊有p牌呢樣野 你考到就可以即刻揸

美國揸車爽到仆街

真心咩 考左幾錢

廢柴肥左一次路試

600 usd?

美國邊有p牌呢樣野 你考到就可以即刻揸

係 考完筆試之後只要你隔離果個有車牌你都可以揸車
係睇你揸得熟唔熟 熟先上freeway
下年去San Francisco exchange
無車怕唔怕
比你地咁講
有D驚

我都係下年去SF exchange
夜晚盡量唔好搭Metro啦
uber去地方啦

小心,夜晚downtown都幾雜
要tg請出聲
我住downtown附近

要tg 8月我會經一日啊
無車怕唔怕
比你地咁講
有D驚

Sf好正
想問下seattle個邊治安好唔好
無車怕唔怕
比你地咁講
有D驚

Sf好正

但物價全加州最高
無車怕唔怕
比你地咁講
有D驚

Sf好正

但物價全加州最高

Dtsf屌打dtla

唔知咪亂噏

Downtown staple center, little tokyo個到叫好小小
其他真係
無車怕唔怕
比你地咁講
有D驚

Sf好正

但物價全加州最高

Dtsf屌打dtla

劣食未係囉 但密度SFDT完勝

尤其係啲五星級酒店

唔知咪亂噏

依家好好多架啦
近排downtown都叫振興番
起左好多新apartments
又多左好多新潮舖頭
同五年前比好唔同

sf隔一條街兩個世界

唔知咪亂噏

依家好好多架啦
近排downtown都叫振興番
起左好多新apartments
又多左好多新潮舖頭
同五年前比好唔同

sf隔一條街兩個世界

全個美國大城市都係咁
本身仲諗住自己一個去LA玩 好彩改左去NYC同佛州 不過之後都會同frd去LA嗰邊
聽完你地講 有啲淆喺美國出夜街 仲要得自己一個

利申: 就快出發 淆到仆街
本身仲諗住自己一個去LA玩 好彩改左去NYC同佛州 不過之後都會同frd去LA嗰邊

行大街千其唔好行細街就無事

有fd咪得 Florida邊到 聽人講自己一個唔好去miami
美國夜晚出街冇野睇 可以唔洗出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞