洛杉磯南部真係好恐怖

506 回覆
68 Like 10 Dislike
邊有咁恐怖呀
去左LA半年一次metro同巴士都冇搭過

巴士坐過都ok
metro真係以後唔會再搭

第一次搭就遇到個傻婆
嚇到變傻仔

點傻 點癲法D人?
美國唔似香港咁
唔同城市既治安差別好大
下次記得上網check清楚啲
但有時就算係好區
都可以冇啦啦有槍殺案
夜晚出去盡量揸車
唔好係街亂行

就算 new York 夜晚出街都係找死 la 南 白人夜出 可以話拍記錄片 真係周街搶你錢

點解美國呢d強國可以容忍自己國家咁亂

美國幾乎所有城市警力不足 一係就係個城窮到喊無錢請人
講真la真係偷渡者集中地 d墨西哥佬十個有8個都係 美國真係危險過歐洲好多 ,d黑鬼太燥 又沖動 乜都用拳頭解決 得中產區係安全d

沖你老母咩
有槍都唔係咩問題佢有槍你無先係問題
對比二十年前依家好左好多了,當年我朋友係油站入油
睇住黑幫仇殺,係佢面前開鎗爆鳩黑人個頭 死係佢車前面 店員即刻拉我個fd入房反鎖等警察嚟
佢係間房聽到百幾下鎗聲嚇到佢傻撚左 之後有警察拍佢門先至敢出翻嚟
最後佢即刻辭工翻香港,係咁講香港係福地有幾好點點點過左廿年都間唔中講翻 睇嚟好大陰影

洛城大暴動 前排有節目講返起
睇住黑幫仇殺,係佢面前開鎗爆鳩黑人個頭 死係佢車前面 店員即刻拉我個fd入房反鎖等警察嚟
佢係間房聽到百幾下鎗聲嚇到佢傻撚左 之後有警察拍佢門先至敢出翻嚟
最後佢即刻辭工翻香港,係咁講香港係福地有幾好點點點過左廿年都間唔中講翻 睇嚟好大陰影

呢個堅恐怖

呢個堅恐怖

而家反而少左好多槍擊 係搶野同打架多
有河既地方
LA 夜晚都唔出街 成日有人打劫
想搭單問下Atlanta個治安算好定唔好呀?

以前去過一次,感覺麻麻地,但唔知喺美國標準入面算點?

我答你呀
我7年前去美國exchange 趁中間有autumn break 去左睇鷹隊 住係philps arena附近 無渣車
1.比d homeless半勒索過3次,有次仲比個大隻佬捉撚住我手臂 最多個次屈左我10蚊美金
2.無野做去睇左場ncaa 既波 完左10點幾 比黑鬼跟左成幾分鐘 嚇撚到賴屎 好彩行到去metro 有班差佬
3.坐subway 上到去個出口 無燈 我同我個fd上到去 咩都睇唔到 就見到一對白眼 本來坐左係枱 一見到我地即刻跳左落黎行埋黎 嚇撚到我仆街 即係跑番落去 第二邊出口走
4.去m記買野食,成績班黑色口靚仔8個企係門口 入去個時 唔知做咩係咁fuckin chinese,跟住聽唔撚到佢地講咩,成班係度笑

個時大約19歲,本來諗住去detroit 睇我偶像mcgrady 最尾太淆 放棄左

有車點對點咁行應該無乜野掛?
話說,兩三年前有個亞裔男人(中國) 喺Oakland無端端俾兩個黑人打,佢老豆上去幫拖之際俾人一拳face shot向後跌落馬路個頭撞壆腦出血瓜咗。

上庭嘅時候個辯護律師話佢嗰兩個當事人因為心情唔好飲咗啲酒見人就開拖,唔係有心謀殺...

屋崙,狗都唔去,話之佢有幾多好嘢食

Oakland 都有分邊到安全既
去食野果到成日有差佬 多asian住既都安全
無計,太多黑鬼同非法移民,睇個勢歐洲遲早都淪陷。唔好話種族歧視,問心,邊度多有色人種,邊度就治安差
話說,兩三年前有個亞裔男人(中國) 喺Oakland無端端俾兩個黑人打,佢老豆上去幫拖之際俾人一拳face shot向後跌落馬路個頭撞壆腦出血瓜咗。

上庭嘅時候個辯護律師話佢嗰兩個當事人因為心情唔好飲咗啲酒見人就開拖,唔係有心謀殺...

唐人街ok啦 不過夜晚都係唔好出街好d

唐人街未ok d囉

你就想,啲黑鬼道友無錢起上來乜都敢做
美國唔似香港咁
唔同城市既治安差別好大
但有時就算係好區
都可以冇啦啦有槍殺案
夜晚出去盡量揸車
唔好係街亂行

就算 new York 夜晚出街都係找死 la 南 白人夜出 可以話拍記錄片 真係周街搶你錢

國防開支大 福利俾黑鬼同墨仔搶晒 加上有錢佬基本上個個都走灰色地帶逃稅 美國無論聯邦同大部份州政府都好撚窮

new york 就算係manhattan d馬路大部份都係爛嘅 (同越南差唔多 蝗國都好過佢)
落完雨積水路邊會產生惡臭(尤其係chinatown基本上一年365日都有陣臭味)
地鐵就唔洗講啦
的士佬惡過香港 基本上離開manhattan落queens/brooklyn都拒載
當然NY都有美好既地方 至少以基建設施來講可以直接俾0分

哩啲嘢外國人真係未必知...

你就想,啲黑鬼道友無錢起上來乜都敢做

白鬼未一撚樣
兩次去LA旅行都住sunset boulevard
果邊好好多
第一次去果陣去LA downtown係星期日成街都死城咁
之後坐車去little tokyo經過一段路全部都homeless
就係上面有巴打post左相果到
我d親戚朋友話其實通常d人都住LA外邊
返工先至揸車入返LA咁
外邊環境好好多

另外LA個metro好多痴線佬
個站同d車本身又唔多人但搭親都撞到痴線佬
我覺得nyc subway好過佢

我都係住sunset boulevard果邊 遊客區真係安全好多好多 夜返都唔驚 好多晚都係1,2點先返到airbnb

我同巴打差唔多 有日去完santee alley搭uber去korean town食野 經過一條街 homeless多到黐線 成條街好長 周地都充斥住垃圾 有d癲既仲要拋起d垃圾 多垃圾既程度就好似過完中秋第二朝個維園地下咁 隔住車窗都聞到臭

都住過downtown 不過住sheraton果邊好少少 但屌 如果住downtown無車 6,7點後真係唔好出去 黐線佬多到癲
有一次入夜行去搭bus返酒店 屌你天都未黑齊 有個唔知男定女既homeless 喺地下執起盒飯 爬左兩啖 跟手成盒飯拋上天(屌佢地好中意掉野上天) 然後喺我地前面唔夠十米 一除褲就踎低痾尿 嚇到我地即刻急急腳走

我只係去旅行去左幾星期 淨係metro都遇過好多癲野 不過好事都有既 想知再講
美國唔似香港咁
唔同城市既治安差別好大
但有時就算係好區
都可以冇啦啦有槍殺案
夜晚出去盡量揸車
唔好係街亂行

國防開支大 福利俾黑鬼同墨仔搶晒 加上有錢佬基本上個個都走灰色地帶逃稅 美國無論聯邦同大部份州政府都好撚窮

new york 就算係manhattan d馬路大部份都係爛嘅 (同越南差唔多 蝗國都好過佢)
落完雨積水路邊會產生惡臭(尤其係chinatown基本上一年365日都有陣臭味)
地鐵就唔洗講啦
的士佬惡過香港 基本上離開manhattan落queens/brooklyn都拒載
當然NY都有美好既地方 至少以基建設施來講可以直接俾0分

哩啲嘢外國人真係未必知...

美國大部分基建係60-70年代已經起好曬 一早差唔多到曬使用期限
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞