洛杉磯南部真係好恐怖

506 回覆
68 Like 10 Dislike
East st louis好似真係好癲
有冇巴打去過
過多幾日就去nyc玩 有咩地方要注意唔好去 仲有我book左間酒店係係brooklyn red hook 大致上係咪安全?
聽聞得窮撚地區先多黑鬼多黑幫 好撚危險
想知美國係咪真係咁撚恐怖

基本上你唔去果D地方都好安全

有D地方真係安全到離晒譜
銀行冇玻璃你見過未

香港有啲都冇啦
果陣讀Berkeley, 發現點解San Francisco 咁好住,將啲黑鬼,homeless 擺晒係bay bridge 另一邊,Oakland, 真係好撚恐怖

SF有d區都係好19

你都咪話
Bayview-Hunterspoint夠膽死月租4500
Check過crime map隔兩條街就偷車, assault etc...

住西邊個d區最好 不過有d人唔鐘意多唐人
聽聞得窮撚地區先多黑鬼多黑幫 好撚危險
想知美國係咪真係咁撚恐怖

你明知香港有d地方治安差到喊你都唔會去啦
不過咁香港夜晚係條街行一定安全過美國
話美國D路爛嘅人問過加拿大未?
話美國D路爛嘅人問過加拿大未?

問過非洲未?
住過hollywood d hostel覺得好安全
santa monica日頭都好似幾安全下
美國真係好兩極 對外強大

但睇呢個post直頭覺得佢就快滅亡咁

係香港好過頭先顯得美國恐怖姐

香港人奴性太重
好嘅就係治安好,無乜人夠膽犯罪
衰嘅就係政府幾衰都無人出嚟

我係bay area住左十幾年, oakland住左5年, 其實都係睇下你行去邊,你係香港都唔會專登行入圍村喇

你就咁行入圍村唔搞人其實都唔會有咩發生
最多小心啲狗

利申: 女朋友圍村人
住過hollywood d hostel覺得好安全
santa monica日頭都好似幾安全下

SM係貴區黎 安全係正常
去過Detroit 你就知乜野叫大佬
nigga都淆撚到賴屎..

美國三大危險城市
1. Detriot, MI
2. St. Louis, MO
3. Oakland, CA

LA係十大不入

仲諗住將來有時間請到兩個星期大假,過去睇Cardinals
1月去過,全程metro bus,因成30歲人都要倚賴交通工具,不過真係撞得黑人,Mexican多,係有啲傻傻哋,但總算冇出事,睇返上面有個巴打劃嗰個危險區,好彩嗰時揀Airbnb唸住揀近Hollywood,最後喺N Western近Santa Monica Blvd,唔係真係gg
1月去過,全程metro bus,因成30歲人都要倚賴交通工具,不過真係撞得黑人,Mexican多,係有啲傻傻哋,但總算冇出事,睇返上面有個巴打劃嗰個危險區,好彩嗰時揀Airbnb唸住揀近Hollywood,最後喺N Western近Santa Monica Blvd,唔係真係gg

巴士d人正常喎我覺得 d黑人大媽幾好人
反而metro相對多d痴線佬
住LA 邊度會有人坐巴士/Metro
基本上得墨仔 黑人 同d亞州人廢老坐

岀去一定渣車 冇車基本上冇得生存
想秋天一個月去CA,租車揸,住邊度好

CA咁大你想去邊
CA有2個英國咁大
唔係講笑整體治安支那都好過美國

支那其實現代化後其實冇咩治安問題 而加網絡監控咁強 你SD msg 比人都比人拉鳩左啦
唔係講笑整體治安支那都好過美國

支那其實現代化後其實冇咩治安問題 而加網絡監控咁強 你SD msg 比人都比人拉鳩左啦

大陸係恐怖在有咩意外無人救你

CA咁大你想去邊
CA有2個英國咁大

依d人通常9up下
唔洗咁認真

CA咁大你想去邊
CA有2個英國咁大

依d人通常9up下
唔洗咁認真

去美國旅遊不如去歐洲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞