洛杉磯南部真係好恐怖

506 回覆
68 Like 10 Dislike

早幾年得廿歲仔同一男一女去LA旅行唔識死做呢區
朝早搭的士去到 司機已經提我地要轉酒店 我地又on9以為司機呃我地同埋俾左deposit堅持唔轉

第日見成條街都係黑人同墨仔區黎 嚇到瀨屎

好在間垃圾hostel係subway 1分鐘內既地方 晚晚番去都秒速9秒9跑番hostel

呢次係我去過咁多旅行覺得最危險既地方
宜家諗起都覺得恐怖

朝早搭的士去到 司機已經提我地要轉酒店 我地又on9以為司機呃我地同埋俾左deposit堅持唔轉

好在間垃圾hostel係subway 1分鐘內既地方 晚晚番去都秒速9秒9跑番hostel

宜家諗起都覺得恐怖

LA係國內唔算最危險 你google下美國十大最危險城市先
去左LA半年一次metro同巴士都冇搭過
LA夜晚真係驚,好多homeless
仲有啲metro冇白人唐人坐
全部墨西哥人黑人
夜晚搭真心驚
我上次去好多時都係uber代步(冇車牌)

巴士坐過都ok
metro真係以後唔會再搭

巴士坐過都ok

第一次搭就遇到個傻婆
嚇到變傻仔

巴士坐過都ok

第一次搭就遇到個傻婆
嚇到變傻仔

原來我上年真係唔識死…… 每逢星期六日出去玩都係搭巴士 metro
但好好彩冇遇過咩事

最記得有一次去咗迪士尼玩 搭最尾個班車由Anaheim 返 Union station, 再轉metro 返 Pasadena 凌晨兩點幾自己一個行返campus

冇幾耐之後收到email 話我行個條路附近發生持械行劫 嚇撚死我
最近唔知頭唔知路去左 Downtown LA... Google map 帶左我去成條街全部homeless ge 位置

宜家諗起都覺得恐怖

LA係國內唔算最危險 你google下美國十大最危險城市先

Detroit

East St. Louis
Camden
原來我上年真係唔識死…… 每逢星期六日出去玩都係搭巴士 metro
但好好彩冇遇過咩事

最記得有一次去咗迪士尼玩 搭最尾個班車由Anaheim 返 Union station, 再轉metro 返 Pasadena 凌晨兩點幾自己一個行返campus

冇幾耐之後收到email 話我行個條路附近發生持械行劫 嚇撚死我

Anaheim咁撚遠搭番去pasadena
去左一年半都無搭過metro
雖然好恐怖 但有時會好想去感受下
不過只係敢係車上面
K town 治安應該算ok掛 夜晚成日去食野 只係見過人打交
美帝一樣地獄鬼國嚟
美國係唔處理定處理唔到d治安咁差
公司總部喺美國
成日幻想有冇機會去做野, 嗰邊先進D想學多D
但係真係好驚無啦啦俾人入屋開槍殺左
不過咁多個移民熱門國家
好似美國最多人移同最多野玩
不過咁多個移民熱門國家
好似美國最多人移同最多野玩

美國移民係易咋 有車未最多野玩𠱃
公司總部喺美國

你驚有醉洒佬揸車撞爛你間屋好過
公司總部喺美國

公司總部喺Tennessee, 南方/內陸好似特別恐佈
大城市最多夜晚俾黑鬼打劫
內陸城市真係驚俾人入屋
所以有機會都係住apartment好D

發覺有同事真係自己申請調左去做野十幾年
真係想去學野, 返到黎應該好有優勢
香港D野始終都係睇美國歐洲頭, 同埋慢幾年
公司總部喺美國

公司總部喺Tennessee, 南方/內陸好似特別恐佈
大城市最多夜晚俾黑鬼打劫
內陸城市真係驚俾人入屋
所以有機會都係住apartment好D

發覺有同事真係自己申請調左去做野十幾年
真係想去學野, 返到黎應該好有優勢
香港D野始終都係睇美國歐洲頭, 同埋慢幾年

試下囉 老生常談 平野無好
如果有機會既唔好租咁平既地方 盡量租黃人同白人區

巴士坐過都ok

第一次搭就遇到個傻婆
嚇到變傻仔

體驗黎既不過
依家諗返都想再去玩下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞