洛杉磯南部真係好恐怖

506 回覆
68 Like 10 Dislike
去過NYC唔識死夜晚去搭METRO,一上車就比幾條黑鬼圍,又唔似要錢,之後停車即刻跑走 好彩佢冇追我
LA唔好住黑人區同downtown
最好識揸車啦 因為交通真係唔方便 一係就坐uber

邊到係黑人區

咁撚大
街都唔洗去
同埋downtown LA little Tokyo 安全?

Downtown盡量stay係the board little Tokyo 都ok
試過自己一個由city hall 行到the last bookstore
最好有人陪你行啦 特別如果你係女
嚟緊都會去 而家睇到好淆屌
係個頭有咩要注意

夜晚冇車唔好出去
盡量唔好自己一個行太遠
LA 即係有邊幾到係好雜 同埋 有邊啲地方住得過
之後會去旅行

有錢就住Hollywood 冇錢就住Pasadena Arcadia
嚟緊去LA exchange 一個sem

仲要唔識揸車

去到考牌啦 我岩岩去完一個sem exchange都係果到考左牌
美國揸車爽到仆街
住返Santa Monica, West Hollywood
同埋多華人既地方好似Pasadena 咁
會比較安全 有車係基本 冇車你夜晚點出街

我覺得old town Pasadena 仲好行過dtla
玩過gta 5 地圖南面都係貧民區大量黑鬼
邊個仲係到
等我出來會一會你

San Diego
住返Santa Monica, West Hollywood
同埋多華人既地方好似Pasadena 咁
會比較安全 有車係基本 冇車你夜晚點出街

我覺得old town Pasadena 仲好行過dtla

你當Glendale冇到?

唔記得左glendale有the grove
邊個仲係到
等我出來會一會你

番左香港
LA唔好住黑人區同downtown
最好識揸車啦 因為交通真係唔方便 一係就坐uber

住downtown有咩問題
唔會方便啲咩
利申:未去過LA

LA downtown又多homeless又亂成個死城咁
你會唔會敢住

原來唔同city個downtown會差咁遠
去過boston個downtown,都幾旺不過都多homeless
LA 即係有邊幾到係好雜 同埋 有邊啲地方住得過
之後會去旅行

有錢就住Hollywood 冇錢就住Pasadena Arcadia

Irvine 先係極品
絕對安全

多中國人
同埋唔方便 去邊都1個鐘
不過野食都多

Irvine咁遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞