洛杉磯南部真係好恐怖

506 回覆
68 Like 10 Dislike
compton?
五六年前二十歲仔獨遊,唔知死試過夜媽媽搭LA地鐵再轉巴士
唔知邊個站落車,巴士上面班黑人姨姨仲幫我睇地圖
LA 即係有邊幾到係好雜 同埋 有邊啲地方住得過
之後會去旅行
嚟緊去LA exchange 一個sem
嚟緊去LA exchange 一個sem

仲要唔識揸車
咁多位美國巴打
其實美國邊個城市比較安全?
自己去過兩個月Seattle
感覺上Seattle d人幾nice 好似話幾有錢

Reddit/Chris Rock advice:
所有近martin luther king boulevard/road/avenue/street 嘅地方都唔好去

利申: 未去過美國
住南部咁勇 無記錯之前去LA旅行做research個陣睇過南部係黑鬼地區 極危險
希望我無記錯
去美國之前學一學車係咪好d
去美國之前學一學車係咪好d

甩p先換到國際牌 25歲以下租車好麻煩
買就無問題(應該)
咁多位美國巴打
其實美國邊個城市比較安全?
自己去過兩個月Seattle
感覺上Seattle d人幾nice 好似話幾有錢

Reddit/Chris Rock advice:
所有近martin luther king boulevard/road/avenue/street 嘅地方都唔好去

利申: 未去過美國

Seattle okay
Bay Area都可以
除左Oakland
諗返起之前LA旅行,book咗間喺downtown既airbnb,車我個lyft司機去到嗰度話好唔安全,夜晚你死硬,同埋污糟到會有好多蟲,我仲唔識死拖住個gip上樓上睇吓,後尾太驚,拿拿臨call過架的士走,好好彩去美國廿日冇畀人搶錢
咁樣咪恐怖過大6?
LA JJ 岩岩翻屋企聽到槍聲
諗返起之前LA旅行,book咗間喺downtown既airbnb,車我個lyft司機去到嗰度話好唔安全,夜晚你死硬,同埋污糟到會有好多蟲,我仲唔識死拖住個gip上樓上睇吓,後尾太驚,拿拿臨call過架的士走,好好彩去美國廿日冇畀人搶錢

個司機等埋你先走?
留名等睇樓主做藍可兒二號

啱啱個Uber司機都問我做咩要玩命
去過LA做野幾次
office附近個公園夜晚好多喪屍
咁樣咪恐怖過大6?

宜家大陸好安全
深圳差唔多係最危險
美國治安原來差成咁?

個司機等埋你先走?

唔係啊, 我call過第2架
不過好彩第1架個司機夠好人, 提吓我
合法持槍既國家可以有幾安全
係咪每個人屋企都有定把槍龐身?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞