洛杉磯南部真係好恐怖

506 回覆
68 Like 10 Dislike
有無得搭單問下LA 同Dallas有咩一日遊推介 小弟8月轉機經美國兩個城市都會留20個鐘,唔知有乜好做

究竟由落機到預check in十五個鐘鬆啲有咩好做,仲要機場為起點
咁多位美國巴打
其實美國邊個城市比較安全?
自己去過兩個月Seattle
感覺上Seattle d人幾nice 好似話幾有錢

Seattle 係多中產 d人通常都nice
CA就

Seattle 我夠薑晌downtown同女友兩個週圍行
LA個downtown, 不了

你想試下比人打劫或者有個難忘回憶既可以試下

試過幾次 仲要係夜晚10點幾 條街得幾丁友
笑撚左住crenshaw
下年去San Francisco exchange
無車怕唔怕
比你地咁講
有D驚

SF邊頭先?
嚟緊去LA exchange 一個sem

仲要唔識揸車

去到考牌啦 我岩岩去完一個sem exchange都係果到考左牌
美國揸車爽到仆街

真心咩 考左幾錢

有fd既話可以叫佢地教 借佢地車考 咁就淨係比$33 dmv
我出去跟師傅學 用左around $600
廢柴肥左一次路試

600 usd?

無車怕唔怕
比你地咁講
有D驚

SF邊頭先?

SF住過一個月 感覺上交通都幾方便 一定好過LA
住慣左就唔驚
試過淩晨趕完project行番屋企
諗起都

巴打咁夜都未訓?
有車就Monterey park 華人區 相對平啲 又多野食 不過冇車就算啦 平時塞下塞下都要9個字先落到dt 另外Arcadia 有錢華人區 比較方便有巴士落到dt 再唔係要近dt就Koreatown啦 小心啲都ok既
屌碎料啦
Oakland 先係罪惡之都

Compton呢

Stockton 呢
留名,將會係Cal Poly Pomona 讀書
無車怕唔怕
比你地咁講
有D驚

SF邊頭先?

SF住過一個月 感覺上交通都幾方便 一定好過LA

SF安全過LA好多倍
留名,將會係Cal Poly Pomona 讀書

依區都ok安全
有朋友係個頭walnut住
好似都幾多亞洲人

同埋離LA成一個半鐘車程
應該冇咁恐怖

Mt sac附近都ok安全既 好似係
笑撚左住crenshaw

平時book地方住都係一味見到平就book
完全無諗過會出咩事
LA 即係有邊幾到係好雜 同埋 有邊啲地方住得過
之後會去旅行

有錢就住Hollywood 冇錢就住Pasadena Arcadia

Irvine 先係極品
絕對安全

多中國人
同埋唔方便 去邊都1個鐘
不過野食都多

Irvine咁遠

之前係Irvine讀書果陣 同D同學講笑話 你夜晚飲醉酒渣車肯定番唔到屋企 因為條條街一模一樣

不過Irvine安全係安全 但係悶

Irvine中產區點都安全既
諗住master 黎美國讀taught mater
睇左幾間U
UC Irvine UC Davis
San Jose state university
呢三間係加州係唔係都算安全?
仲有一間係University of Colorado Boulder
呢間係Denver ?
有無巴打評價下

睇排名UCD好似高過UCI 但UCD悶到仆街
有冇畀nigga打劫
downtown 其實係咩 我wiki過係=CBD,點解會咁多罪案

市中心 應該因爲住得downtown都有錢 d人就去嗰到落手掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞