洛杉磯南部真係好恐怖

506 回覆
68 Like 10 Dislike
話說啱啱去完美國School trip,stay behind 玩多一兩個禮拜,因為洛杉磯既住宿好貴,而我地一嚟係學生,二嚟已經係最後嗰三日,所以無咩budget剩,然後就求其book左算係最平既一間motel住,但係book之前無咩做過research就book左

本身有兩個friend一齊,但係因為唔同時間飛所以我到先,check in左坐左一陣就聽到有直升機聲
初頭都唔係好覺有咩特別,點知過左半個鐘都仲聽到,反正都要出去就順手望下咩事,一出到去就望到隔離幾條街都俾人封左,依稀記得好似係追緊高危犯人先要咁做

然後check一check發現南部洛杉磯幾日就一單死人既槍擊案

夜晚返到去,見到解封哂啲路個心都定少少,點知

突然聽到好大聲撞車聲
有架車喺正motel出面撞左
好驚係黑幫仇殺所以唔夠膽出去望
好似話有條友撞到郁唔到俾救傷車抬走左

今朝一朝早就死左出去universal studio避一避,而家要走啦,最刺激既theme park而家先真正開始
話說啱啱去完美國School trip,stay behind 玩多一兩個禮拜,因為洛杉磯既住宿好貴,而我地一嚟係學生,二嚟已經係最後嗰三日,所以無咩budget剩,然後就求其book左算係最平既一間motel住,但係book之前無咩做過research就book左

本身有兩個friend一齊,但係因為唔同時間飛所以我到先,check in左坐左一陣就聽到有直升機聲
初頭都唔係好覺有咩特別,點知過左半個鐘都仲聽到,反正都要出去就順手望下咩事,一出到去就望到隔離幾條街都俾人封左,依稀記得好似係追緊高危犯人先要咁做

然後check一check發現南部洛杉磯幾日就一單死人既槍擊案

夜晚返到去,見到解封哂啲路個心都定少少,點知

突然聽到好大聲撞車聲
有架車喺正motel出面撞左
好驚係黑幫仇殺所以唔夠膽出去望
好似話有條友撞到郁唔到俾救傷車抬走左

今朝一朝早就死左出去universal studio避一避,而家要走啦,最刺激既theme park而家先真正開始

美國都係好撚恐怖

仲有個幾鐘就返到去
有咩想講好講啦 一陣冇機會再講

仲有個幾鐘就返到去

有條友揸槍衝出黎
驚閪咩
根本就係GTA現實版
根本就係GTA現實版

GTA係虛擬版美國至真
去過美國根本唔會想住美國
南部即係邊個位
樓主覆機呀
你喺socal咩位
係咪stay喺downtown,有啲區好撚雜
成個美國都係咁架啦
樓豬RIP
呢啲大城市應該好多連登仔
有咩事呢到出個post應該好多人幫到你
啱啱搭地鐵無網絡
而家走失左個friend
佢部電話得返5%電

好彩係安全地區走失
美國唔似香港咁
唔同城市既治安差別好大
下次記得上網check清楚啲
但有時就算係好區
都可以冇啦啦有槍殺案
夜晚出去盡量揸車
唔好係街亂行
樓主好撚勇
我住downtown已經淆淆地
有咩事上黎講聲睇下幫唔幫到手
洛聖都恐怖d
試過夜晚十點係highway炒車等驚車黎等左半個鐘,其間車來車往好彩無事
樓主好撚勇
我住downtown已經淆淆地
有咩事上黎講聲睇下幫唔幫到手

Btw樓主住係邊個city
係唔係south gate
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞