洛杉磯南部真係好恐怖

506 回覆
68 Like 10 Dislike
美國唔似香港咁
唔同城市既治安差別好大
下次記得上網check清楚啲
但有時就算係好區
都可以冇啦啦有槍殺案
夜晚出去盡量揸車
唔好係街亂行

就算 new York 夜晚出街都係找死 la 南 白人夜出 可以話拍記錄片 真係周街搶你錢

點解美國呢d強國可以容忍自己國家咁亂

國防開支大 福利俾黑鬼同墨仔搶晒 加上有錢佬基本上個個都走灰色地帶逃稅 美國無論聯邦同大部份州政府都好撚窮

new york 就算係manhattan d馬路大部份都係爛嘅 (同越南差唔多 蝗國都好過佢)
落完雨積水路邊會產生惡臭(尤其係chinatown基本上一年365日都有陣臭味)
地鐵就唔洗講啦
的士佬惡過香港 基本上離開manhattan落queens/brooklyn都拒載
當然NY都有美好既地方 至少以基建設施來講可以直接俾0分

哩啲嘢外國人真係未必知...

離題講句,莫講話NY丫
London咪又係一擔擔

條路可以爛到好似月球表面咁,搭親巴士搖都就嚟嘔出嚟
地鐵永遠就有浸臭味,空氣混濁喺啲燈光下係望到啲污染物喺度飄浮
落雨嗰陣啲積水係灰到無朋友

只不過係治安冇巴打所描述咁差,係有時會有當街斬人,電單車搶嘢嗰啲囉(通常都阿差同黑鬼搞)

嗰陣去完London,再去東京,望住條路差唔多一個pothole都無嗰下,差啲感動到想喊
美國唔似香港咁
唔同城市既治安差別好大
但有時就算係好區
都可以冇啦啦有槍殺案
夜晚出去盡量揸車
唔好係街亂行

就算 new York 夜晚出街都係找死 la 南 白人夜出 可以話拍記錄片 真係周街搶你錢

國防開支大 福利俾黑鬼同墨仔搶晒 加上有錢佬基本上個個都走灰色地帶逃稅 美國無論聯邦同大部份州政府都好撚窮

new york 就算係manhattan d馬路大部份都係爛嘅 (同越南差唔多 蝗國都好過佢)
落完雨積水路邊會產生惡臭(尤其係chinatown基本上一年365日都有陣臭味)
地鐵就唔洗講啦
的士佬惡過香港 基本上離開manhattan落queens/brooklyn都拒載

離題講句,莫講話NY丫

地鐵永遠就有浸臭味,空氣混濁喺啲燈光下係望到啲污染物喺度飄浮

只不過係治安冇巴打所描述咁差,係有時會有當街斬人,電單車搶嘢嗰啲囉(通常都阿差同黑鬼搞)

嗰陣去完London,再去東京,望住條路差唔多一個pothole都無嗰下,差啲感動到想喊

講路既話日本真係
美國真係好兩極 對外強大

但睇呢個post直頭覺得佢就快滅亡咁

好多 第三世界國家 比美國亂十倍, 又唔見佢地滅亡

例如中國,印度, 南亞國家........仲有伊拉克, 敘利亞 黎巴嫩 呢D內戰國家

美國既情況已經算好

當然, 香港更好

係香港好過頭先顯得美國恐怖姐
美國唔似香港咁
唔同城市既治安差別好大
但有時就算係好區
都可以冇啦啦有槍殺案
夜晚出去盡量揸車
唔好係街亂行

地鐵就唔洗講啦

離題講句,莫講話NY丫

講路既話日本真係

美帝啲路真係爛到嘔 坐巴士上freeway feel到架車就嚟散咁 chok到好似地盤鑽地咁

btw 日本揼咗好撚多錢喺修路度
岩岩去完美國exchange, 旅行番黎
New York呢個地方實在比人美化得太緊要
地鐵真係又臭又多痴線佬又多乞兒
地面塞車又塞到仆街
成日都有塵入眼,仲要係大大粒
d人又雜
夜少少都唔敢出街

所以去完番黎,我真係好鍾意香港

其實先進國家入面 美國嘅基建/治安算唔算最差

其實先進國家入面 美國嘅基建/治安算唔算最差

同 英法日澳紐加 相比
果陣讀Berkeley, 發現點解San Francisco 咁好住,將啲黑鬼,homeless 擺晒係bay bridge 另一邊,Oakland, 真係好撚恐怖
去得多地方就知香港好好
過2個月去LA 住親戚度,睇完個post 好驚 希望唔會發生啲咩事啦
果陣讀Berkeley, 發現點解San Francisco 咁好住,將啲黑鬼,homeless 擺晒係bay bridge 另一邊,Oakland, 真係好撚恐怖

SF有d區都係好19
聽過人講佢去LA之前 有住LA既親戚同佢講果度既黑社會玩緊一百日耐殺最多人既遊戲
美國唔似香港咁
唔同城市既治安差別好大
但有時就算係好區
都可以冇啦啦有槍殺案
夜晚出去盡量揸車
唔好係街亂行

地鐵就唔洗講啦

美國大部分基建係60-70年代已經起好曬 一早差唔多到曬使用期限

由於紐約地鐵歷史悠久,紐約地鐵的衛生問題是全球所有地鐵當中最惡劣之一。地鐵內充斥著惡臭,列車殘舊、噪音偏高、骯髒且設計落伍。由於沒有明文禁止飲食,垃圾遍地,甚至有乘客隨手把垃圾丟進路軌,間中亦有老鼠爬上乘客身體的事件發生。另外因為24小時營業的關係,許多無家可歸的流浪漢充斥着地鐵車站。
紐約地鐵曾發生數次有人被推落路軌並遭列車撞倒事故,紐約巿民及關注組織近年已多次要求地鐵安裝月台幕門,惟當局以成本高為理由,拒絕加裝[13]。

SF有d區都係好19

都難免嘅,美國就係咁,好區同壞區連住
就算係Beverly hills,Palo alto 附近總會有19區
我係bay area住左十幾年, oakland住左5年, 其實都係睇下你行去邊,你係香港都唔會專登行入圍村喇
岩岩exchange 左一個sem
唔識揸車, 除左出入機場好多喼先call uber
否則都係metro bus
無俾人偷野唔見野
無穿無爛返到黎香港

homeless 真係好多
但其實唔理佢地佢地都唔會理你
雖然有時會驚到瀨屎, ff 啲黑人劫殺自己
keep 住警覺性都好高, so far 都好安全

SF有d區都係好19

你都咪話
Bayview-Hunterspoint夠膽死月租4500
Check過crime map隔兩條街就偷車, assault etc...
完美表現到資本主義國家,好響往係美國住,最後屋企人覺得太危險去左澳洲
聽聞得窮撚地區先多黑鬼多黑幫 好撚危險
想知美國係咪真係咁撚恐怖
聽聞得窮撚地區先多黑鬼多黑幫 好撚危險
想知美國係咪真係咁撚恐怖

基本上你唔去果D地方都好安全
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞