洛杉磯南部真係好恐怖

506 回覆
68 Like 10 Dislike
搭單問下 加拿大溫哥華恐唔恐怖

下年2月去

去過 UBC exchange, 安全度極高,downtown 夜晚唔好自己一個行就得
唔係講笑整體治安支那都好過美國

支那其實現代化後其實冇咩治安問題 而加網絡監控咁強 你SD msg 比人都比人拉鳩左啦

大陸係恐怖在有咩意外無人救你

同埋豆腐渣+地溝油
畀張綠卡你要唔要?又咪狗衝
睇完呢個post, 原來Gotham 係真

綠卡要黎把撚 passport先有用
你估 GTA 啲劇情係完全老作出黎?
我懷疑根本係真人真事改編
如果唔係, 啲美國佬點會玩得咁投入?

而家個講LA 唔係成個美國呀蠢撚
一定要住LA?
美國真係好兩極 對外強大

但睇呢個post直頭覺得佢就快滅亡咁

係香港好過頭先顯得美國恐怖姐

香港人奴性太重
好嘅就係治安好,無乜人夠膽犯罪
衰嘅就係政府幾衰都無人出嚟

我係bay area住左十幾年, oakland住左5年, 其實都係睇下你行去邊,你係香港都唔會專登行入圍村喇

你就咁行入圍村唔搞人其實都唔會有咩發生
最多小心啲狗

利申: 女朋友圍村人

你以為啦
睇邊條渣

但係美國好似係行全球徵稅,只要你入左藉,就算回流返黎香港打工都要交美國稅
你估 GTA 啲劇情係完全老作出黎?
我懷疑根本係真人真事改編
如果唔係, 啲美國佬點會玩得咁投入?

gta sa靈感係來自nwa

但係美國好似係行全球徵稅,只要你入左藉,就算回流返黎香港打工都要交美國稅

綠卡未一樣

綠卡未一樣

綠卡仲要限死你唔可以離開美國太耐
咁樣咪恐怖過大6?

宜家大陸好安全
深圳差唔多係最危險

咁又唔好咁講, 深圳算係大陸高度文明o既城市,內陸有些小城鎮夜晚都好亂。
當然,除左某o的極端地區,例如海豐,陸豐一帶,一般都未至於要淋友,始終大陸殺人好大鑊同埋好易被追蹤得到。但偷,搶,圍毆,砍,久不久常有,把口唔好太串就安全o的。

至於美國就。。。。經驗唔多。
但去過幾次都知咩料,由其去浦個時真係見炮多過見靚女。

最危險係湖南
有槍好閒事
有冇ching去過Detroit,講下係點

去過
根本死城
但係suburb好到不得了

死城即係點,條街一個人都冇?巴士郵局嗰d有冇運作?

Detroit 全國最亂,啲樓平到爆但無人敢買

去過
根本死城

Detroit 全國最亂,啲樓平到爆但無人敢買

但佢隔離有個suburb係全國家庭收入十大

去過
根本死城

產已破 全部有限度服務

去過
根本死城

產已破 全部有限度服務

即係入面冇電力供應?

點會無
死城極都有人住同有人返工
乜都無個d叫廢墟

link?
搭單問下 加拿大溫哥華恐唔恐怖

下年2月去

好安全又多華人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞