洛杉磯南部真係好恐怖

506 回覆
68 Like 10 Dislike
去過Detroit 你就知乜野叫大佬
nigga都淆撚到賴屎..

美國三大危險城市
1. Detriot, MI
2. St. Louis, MO
3. Oakland, CA

LA係十大不入

Oakland咁危險既咩 我好多親戚住個邊
係咪好似舊時香港九龍城寨咁 美國d貧民區入面乜犯罪都有又好亂?警察如非必要都極小入去?除非吹行馬?
其實有冇節目/人 入去呢d地方拍片?

美國三大危險城市

LA係十大不入

上年去SF exchange, 啲local 話冇咩事都唔好去Oakland.
我去過幾次個arena 睇現場會,夜晚搭bart返SF真係唔係講笑

美國三大危險城市

LA係十大不入

上年去SF exchange, 啲local 話冇咩事都唔好去Oakland.
我去過幾次個arena 睇現場會,夜晚搭bart返SF真係唔係講笑

More
搭單問下 加拿大溫哥華恐唔恐怖

下年2月去

美國三大危險城市

LA係十大不入

More

日頭都去過Oakland, 去Ikea, 但有friend車去, 所以感覺還可以
有次睇完演唱會趕搭尾班bart返SF, 由個場館行去個站係10分鐘路程, 感覺行左半個鐘咁, 周圍好黑, 係咁聽到啲homeless係度嘈, 一路行一路四圍汲.
去到個站要等20分鐘, 期間一聽到有人聲就周圍望, make sure同佢保持距離

美國三大危險城市

LA係十大不入

More

日頭都去過Oakland, 去Ikea, 但有friend車去, 所以感覺還可以
有次睇完演唱會趕搭尾班bart返SF, 由個場館行去個站係10分鐘路程, 感覺行左半個鐘咁, 周圍好黑, 係咁聽到啲homeless係度嘈, 一路行一路四圍汲.
去到個站要等20分鐘, 期間一聽到有人聲就周圍望, make sure同佢保持距離

我都去左Oakland+oracle
又唔多覺oakland有野喎
之前去 係DTLA留夜左 係fashion district盪失路嚇死我 有報紙吹過都驚有咩風吹草動
但其它地區都ok呀
賜我綠卡 please
老老實實
LA 都危險既話
你都係留係香港算啦

美國三大危險城市

LA係十大不入

入來呢個post真係長知識了
之前business trip去過兩三次st louis
試過無聊得濟渣架車出downtown鳩行
剩係覺得個city好冷清無乜人氣
依家諗返轉頭都一額汗

美國三大危險城市

LA係十大不入

入來呢個post真係長知識了
之前business trip去過兩三次st louis
試過無聊得濟渣架車出downtown鳩行
剩係覺得個city好冷清無乜人氣
依家諗返轉頭都一額汗

使用Google地圖搜尋「東聖路易斯」,你就能看到這個令人毛骨悚然的城市
https://www.bomb01.com/article/5405
la南 不嬲全球最危險頭十 夜晚出去根本玩命 周街露宿者 道友 墨西哥gank 黑人gank 毒品 非常多 成日都會開片 戶戶都要養 比特犬 所以真係少去唯妙
其實好睇你住邊,dt compton inglewood呢啲出哂名治安差嘅地方都唔建議亞洲人住,每個月俾貴少少租但求住得安心。
美國唔似香港咁
唔同城市既治安差別好大
下次記得上網check清楚啲
但有時就算係好區
都可以冇啦啦有槍殺案
夜晚出去盡量揸車
唔好係街亂行

就算 new York 夜晚出街都係找死 la 南 白人夜出 可以話拍記錄片 真係周街搶你錢
美國唔似香港咁
唔同城市既治安差別好大
但有時就算係好區
都可以冇啦啦有槍殺案
夜晚出去盡量揸車
唔好係街亂行

就算 new York 夜晚出街都係找死 la 南 白人夜出 可以話拍記錄片 真係周街搶你錢

點解美國呢d強國可以容忍自己國家咁亂
講真la真係偷渡者集中地 d墨西哥佬十個有8個都係 美國真係危險過歐洲好多 ,d黑鬼太燥 又沖動 乜都用拳頭解決 得中產區係安全d
想搭單問下Atlanta個治安算好定唔好呀?

以前去過一次,感覺麻麻地,但唔知喺美國標準入面算點?
南區無車住左兩年完全唔覺危險
不過夜晚去downtown d巷仔真係嚇死你 好似香港示威完咁
Nigga !

網絡戰士 低級啲試下喺香港對住黑鬼講

無事嘅再飛去美國
話說,兩三年前有個亞裔男人(中國) 喺Oakland無端端俾兩個黑人打,佢老豆上去幫拖之際俾人一拳face shot向後跌落馬路個頭撞壆腦出血瓜咗。

上庭嘅時候個辯護律師話佢嗰兩個當事人因為心情唔好飲咗啲酒見人就開拖,唔係有心謀殺...

屋崙,狗都唔去,話之佢有幾多好嘢食
美國唔似香港咁
唔同城市既治安差別好大
但有時就算係好區
都可以冇啦啦有槍殺案
夜晚出去盡量揸車
唔好係街亂行

點解美國呢d強國可以容忍自己國家咁亂

國防開支大 福利俾黑鬼同墨仔搶晒 加上有錢佬基本上個個都走灰色地帶逃稅 美國無論聯邦同大部份州政府都好撚窮

new york 就算係manhattan d馬路大部份都係爛嘅 (同越南差唔多 蝗國都好過佢)
落完雨積水路邊會產生惡臭(尤其係chinatown基本上一年365日都有陣臭味)
地鐵就唔洗講啦
的士佬惡過香港 基本上離開manhattan落queens/brooklyn都拒載
當然NY都有美好既地方 至少以基建設施來講可以直接俾0分
南區無車住左兩年完全唔覺危險
不過夜晚去downtown d巷仔真係嚇死你 好似香港示威完咁

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞