洛杉磯南部真係好恐怖

506 回覆
68 Like 10 Dislike
有冇ching去過Detroit,講下係點

去過
根本死城
但係suburb好到不得了

死城即係點,條街一個人都冇?巴士郵局嗰d有冇運作?

產已破 全部有限度服務

曾經係Detroit layover, 好在無穿無爛
搭巴士
以為d美國佬好有公德心
點知個個爭坐最後果行
隻腳可以"long"上去前面個位
係香港比人拍片屌左十世
搭巴士
以為d美國佬好有公德心
點知個個爭坐最後果行
隻腳可以"long"上去前面個位
係香港比人拍片屌左十世

不嬲好多都係自以為是
無聊係youtube search "detroit east side"
真係大開眼界
D屋爛哂
但又仲有人住
https://www.youtube.com/watch?v=8GIsqxYYVo0
https://www.youtube.com/watch?v=SjhnFlHCxv0
樓主 音樂人?
畀張綠卡你要唔要?又咪狗衝

綠卡要黎把撚 passport先有用

但係美國好似係行全球徵稅,只要你入左藉,就算回流返黎香港打工都要交美國稅

綠卡未一樣

綠卡仲要限死你唔可以離開美國太耐

返香港打工搵到年薪百萬先再諗全球稅
畀張綠卡你要唔要?又咪狗衝

綠卡要黎把撚 passport先有用

但係美國好似係行全球徵稅,只要你入左藉,就算回流返黎香港打工都要交美國稅

綠卡未一樣

綠卡仲要限死你唔可以離開美國太耐

返香港打工搵到年薪百萬先再諗全球稅

都係 香港除左做生意都好難搵到78萬一年
無聊係youtube search "detroit east side"
真係大開眼界
D屋爛哂
但又仲有人住
https://www.youtube.com/watch?v=8GIsqxYYVo0
https://www.youtube.com/watch?v=SjhnFlHCxv0

一係訓街一係住爛屋你自己選擇
BTW要治安差成點先會將收銀位圍曬野
真係大開眼界
D屋爛哂
但又仲有人住

一係訓街一係住爛屋你自己選擇
BTW要治安差成點先會將收銀位圍曬野

好似中南美咁
有冇巴絲今年九月去SF?

去SF 但唔係九月

垃圾灣區
美國唔似香港咁
唔同城市既治安差別好大
下次記得上網check清楚啲
但有時就算係好區
都可以冇啦啦有槍殺案
夜晚出去盡量揸車
唔好係街亂行

就算 new York 夜晚出街都係找死 la 南 白人夜出 可以話拍記錄片 真係周街搶你錢

點解美國呢d強國可以容忍自己國家咁亂

國防開支大 福利俾黑鬼同墨仔搶晒 加上有錢佬基本上個個都走灰色地帶逃稅 美國無論聯邦同大部份州政府都好撚窮

new york 就算係manhattan d馬路大部份都係爛嘅 (同越南差唔多 蝗國都好過佢)
落完雨積水路邊會產生惡臭(尤其係chinatown基本上一年365日都有陣臭味)
地鐵就唔洗講啦
的士佬惡過香港 基本上離開manhattan落queens/brooklyn都拒載
當然NY都有美好既地方 至少以基建設施來講可以直接俾0分

所以話德國 日本發動緊既 第3次大戰最恐怖 就係貨幣戰 兩個國家都無軍備資出 所以發展到野 品質好 福利高 大多數人生活水平好好
對比二十年前依家好左好多了,當年我朋友係油站入油
睇住黑幫仇殺,係佢面前開鎗爆鳩黑人個頭 死係佢車前面 店員即刻拉我個fd入房反鎖等警察嚟
佢係間房聽到百幾下鎗聲嚇到佢傻撚左 之後有警察拍佢門先至敢出翻嚟
最後佢即刻辭工翻香港,係咁講香港係福地有幾好點點點過左廿年都間唔中講翻 睇嚟好大陰影

我老豆係 美國做野做左3年 2年係La 1年係 san Francisco 佢都話香港全球最安全城市係無錯 佢話當年李小龍太勁 如果唔係 夜晚出去真係送死
美國唔似香港咁
唔同城市既治安差別好大
但有時就算係好區
都可以冇啦啦有槍殺案
夜晚出去盡量揸車
唔好係街亂行

就算 new York 夜晚出街都係找死 la 南 白人夜出 可以話拍記錄片 真係周街搶你錢

國防開支大 福利俾黑鬼同墨仔搶晒 加上有錢佬基本上個個都走灰色地帶逃稅 美國無論聯邦同大部份州政府都好撚窮

new york 就算係manhattan d馬路大部份都係爛嘅 (同越南差唔多 蝗國都好過佢)
落完雨積水路邊會產生惡臭(尤其係chinatown基本上一年365日都有陣臭味)
地鐵就唔洗講啦
的士佬惡過香港 基本上離開manhattan落queens/brooklyn都拒載

所以話德國 日本發動緊既 第3次大戰最恐怖 就係貨幣戰 兩個國家都無軍備資出 所以發展到野 品質好 福利高 大多數人生活水平好好

日本有自衞隊喎ching
對比二十年前依家好左好多了,當年我朋友係油站入油
睇住黑幫仇殺,係佢面前開鎗爆鳩黑人個頭 死係佢車前面 店員即刻拉我個fd入房反鎖等警察嚟
佢係間房聽到百幾下鎗聲嚇到佢傻撚左 之後有警察拍佢門先至敢出翻嚟
最後佢即刻辭工翻香港,係咁講香港係福地有幾好點點點過左廿年都間唔中講翻 睇嚟好大陰影

我老豆係 美國做野做左3年 2年係La 1年係 san Francisco 佢都話香港全球最安全城市係無錯 佢話當年李小龍太勁 如果唔係 夜晚出去真係送死

香港一定係全世界最安全城市 btw另外幾方面係不斷垃圾化
樓主 音樂人?

叫做係既
美國唔似香港咁
唔同城市既治安差別好大
但有時就算係好區
都可以冇啦啦有槍殺案
夜晚出去盡量揸車
唔好係街亂行

地鐵就唔洗講啦

以前嘅英國同而家嘅美國都係靠軍事強權先稱霸啫

去一次佢哋國內,亂過亂葬崗

反而德日我就真係服喇

求其Google map downtown 近法院間7仔
啲人個個都屌哂鬼
美國唔似香港咁
唔同城市既治安差別好大
但有時就算係好區
都可以冇啦啦有槍殺案
夜晚出去盡量揸車
唔好係街亂行

地鐵就唔洗講啦

日本有自衞隊喎ching

自衛隊 資出好少架ja 主要係註日美軍黎 所以係用好少錢架

求其Google map downtown 近法院間7仔
啲人個個都屌哂鬼

黑撚大哥
大家有無book過LA 既airbnb? 有無推介
有冇數自己咁多日黎俾幾多個HOMELESS兇你問你攞錢
SUP BRO U GOT A DOLLAR?
有冇數自己咁多日黎俾幾多個HOMELESS兇你問你攞錢
SUP BRO U GOT A DOLLAR?

巴打你住邊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞