《梅艷芳》電影集中討論 (4) - 紅唇烈焰極待撫慰

1001 回覆
17 Like 4 Dislike
佢哋邊有梅姐嗰種氣質
Louise就真係會傻傻分不清
咪又係黑警,收皮啦
當時已昏迷了
只是對外同人講開party
佢地真係演過梅姐
唔該睇左先
又係唔記得睇邊個訪問幕後啲人講過,我知道佢哋扮得好出色,但要知道梅艷芳呢個角色係要由18歲演到40歲,所以佢哋比較難
問題係佢哋已經演唔返,江欣燕十年前就已經唱唔返梅姐啲歌
邊個人做梅姐都難
可以比較下,王丹妮有80分了
佢真人都好nice,謝票場會搭住觀眾膊頭一齊影相,同梅姐差唔多
年紀問題, 同埋好多人都講過, 唔係模仿大賽, 唔係淨係要似, 變左娛樂插班生電影版
呢個第一次睇
話說戲入面mui 姐同劉培基喺屋企嗰陣時,突然有電話打嚟, 原來係粵劇名伶任劍輝專登打電話提點mui 姐, 嚇到佢🤪

查下原來佢地真係識, 仲搵到mui 姐唱粵曲, 真係好似, 一上到台mui 妹 根本一定own the stage, 冇人能及, 套戲如果有拍呢一段, 就perfect
https://www.youtube.com/watch?v=3wGqyNNd37Q
好似佢同家姐細個喺荔園已經幫家燕與小田唱任白戲譜,所以其實佢自細已經識黎小田
好在香港人冇忘記
慘到咁
若果套戲d字幕用返八九十年代果種字體會唔會更有feel?
We hear your voice! More cinemas in the UK are showing movie Anita now!

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞