《梅艷芳》電影集中討論 (4) - 紅唇烈焰極待撫慰

1001 回覆
17 Like 4 Dislike
我諗佢地兩隻乞兒都係搏江生費事煩,
求其比返十萬八萬佢地庭外和解啦
梅媽:屌,又少個人養我
重慶同成都其實受香港文化影響好深,
加上又係山多地少河流闊,
當年薄都話要將重慶打造成小香港,
當地市民都舉腳贊成,
我當年去出差,夜晚唱k ,冇人識講廣東話,但係每人都識唱幾首廣東歌,咬字仲要幾正添
劉培基認為阿梅「嫁了給舞台」,既然已有紅色裙褂及西式婚紗,故為她做了一件象牙白色的送客禮服。

仲係舞台嘅延續
佢玩咩要每個月十幾萬都覺得唔夠
養馬、養艇?
(「講。鏟。片」按:因稿期調動關係,周末市場文章將以簡述形式提供,敬希垂注。)

周末市場在基本形勢上與周四相若,在家庭客源帶動下,令到周末錄得逾七萬人次,較周四爬升九成半,推算收入則530萬。然而,新開畫電影爬升乏力,十大只有兩部新片在下游位置。

在新開畫電影電影爬升乏力下,兩部華語電影仍在首兩位,當中安樂發行、梁樂民執導的《梅艷芳》在周末維持於60院映近380場下,全日以近21,000人次居於首席,每場平均人次達55,推算收入在百四萬以上,為電影於23天距離五千萬大關僅差不足廿萬,今天可望衝破此關口。
佢請個司機都好似出四皮
啲錢俾哂個仔
睇錯 原來係屋租四萬
https://youtu.be/HfiGS5yv7Q4

一開始睇我以為係兒歌嚟
睇嚟要出導演版先有機會過寒戰2
個套乜撚湖算鳩數吧啦
拍梅媽傳仲好睇, 梅啟明快幫梅媽注冊商標
仲有烈焰紅唇,個mv正到呢~~對野圓looklook
依首啲live首首造型都
托出黎的 梅姐邊有咁大波
不如戲院上啦,好多人都唔買碟
唔戲院上就做唔到個聲,得畫面好會差咁啲
認真
如果以一個上等人黎講
十幾廿萬真係唔夠
請工人請司機睇下醫生食下high tea買個手袋仔都十皮啦

問題係梅媽有無資格做上等人啫
梅啟明8月被揭拖金毛女 老婆今返港算賬 梅太Joey ︰佢呢啲躝癱!
https://lih.kg/2797154
呢期啲花生真係好撚爽脆
人怕出名豬怕肥,呢鑊佢水洗都唔清
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞