《梅艷芳》電影集中討論 (4) - 紅唇烈焰極待撫慰

1001 回覆
17 Like 4 Dislike
戥梅姐心痛,佢真係好愛佢啲歌迷
Anson Lo > Lady Gaga
梅姐果句: 咁多年嚟有邊個show我地rehearsal過?點解你偏偏今次先嚟同我her! 不過唔緊要,你唱住先啦,好快……

真梅姐有無講過呢句?
唔知邊到睇過訪問話梅姐係有對住哥哥副棺細聲講左d野
但講咩就冇人聽到
周慧敏 Vivian Chow
想說一件舊事,有次看完梅姐的演唱會,回家和好友克勤在電話𥚃傾談,提到梅姐那次表演的精彩和造型的美感。記得當中有向克勤提到她其中一個戴上一頂紅色假髮的造型非常漂亮,想也沒想到她於演唱會完成後,我竟然收到她送來那頂紅色假髮,我既驚訝更不好意思收下,心情很複雜。當晩第一次和梅姐通電話,她一開口已經叮囑我要好好收下,還要找個機會用著它。️梅姐,就是這樣豪邁,熱情、不拘小節、愛護後輩,深得大家尊敬和喜愛的演藝界傳奇人物。
其實自己和梅姐並不熟稔,只有這次比較親近的交流讓我可以收藏在心裏。知道電影梅艷芳上映,希望透過電影可以讓我了解她更多。最後衷心感謝這麼有誠意和賦使命感的製作團隊,用滿滿的愛拍下這部電影,溫暖了我們。
對呢條友冇乜好感
差100萬票房就入前十
可能嗰陣梅姐其實已經知道自己命不久矣
Now有份投資,導演版可能會擺上now
天下一,Now,安樂三間出錢
今日都50-60萬,spiderman上之前應該會有5800-5900萬
比預期好睇
見到有中學生著校服入場
繼續俾多啲力
好開心有唔少00後都有捧場
贏永痕族
梅姐同哥哥先有既魅力
邊個敢接
演哥哥仲難過梅姐
比起羅文其實任白更值得講,不過已經無咩人識
計返其實係好reasonable
丹妮又可以繼續出黎謝票
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞