《梅艷芳》電影集中討論 (4) - 紅唇烈焰極待撫慰

1001 回覆
17 Like 4 Dislike
張相係咪求期用手機影完再加幾句野上去
王丹妮謂:「我完全冇諗過電影要有咩成績,只覺得能夠拍呢部戲係自己嘅緣份以及有一種使命感,畀更多人知道梅艷芳嘅故事,懷緬一下。」可有想過憑電影拿到獎項?王丹妮表示作為一名新演員,能夠演到這個有意義的角色,已經收穫很大,真的不敢去想獎項。是否透過電影令很多人認識自己?王丹妮謂:「起初最緊張同擔心梅姐嘅粉絲未必會接受到我,不過出席多場謝票活動後,睇到大家真係感受到整個團隊嘅誠意同心意,所以好開心。依家真係多咗人認識自己,真係好感恩,呢個算係第一步,有唔少睇過呢部戲嘅人,話期待我嘅下一套作品。」
編排好嘅
你睇即刻有人出黎獻花就知,不過講嘅內容可能梅姐改左少少就真
呢個係咪朱鑑然?
如果係的話 cut左都好既
呢個人d戲真係驚嚇度100
佢演唱會唔最後六首歌(孤身走我路,胭脂扣,似是故人來,花月佳期,夕陽之歌,珍惜再會時)其實總結咗佢成個人生同夙願
咁睇真係cut左好多
呢輪睇好多劉培基既訪問, 佢都話梅艷芳會遲到全行都知
有一次梅姐遲到幾個鐘, 成隊crew同埋Eddie係度呆等, 梅姐黎到仲要好似乜事都無咁化妝set頭
Eddie發火鬧佢, 佢好似仲有啲唔開心, Eddie就話唔係你委屈
係我地成村人係度呆等受委屈, 迫佢要同其他crew講對唔住
又話許鞍華佢半生緣攞獎時都話: 雖然梅艷芳遲到過八個鐘, 但我都會再搵佢拍戲
跟住主持人(好似係魯豫有約)咁佢遲到咁多個鐘搞乜? 劉培基答: 我哪知道!
一係自己搵徒弟夾黎屌柒華星
一係本身有講野呢一part,但梅姐改內容
如果唔係梅艷芳講呢d野應該比人雪鳩左
呢個故事話比我地聽,當你去到某啲位置,
真係可以任你遲到
亦都教訓我地,雖然可以任你遲到,
但係你都唔可以遲到
八個鐘返到一日工
套戲係未cut唒所有徐天佑戲份?
好彩幻愛上左先
如果唔係d人實屌死劉俊謙
邊個扮哥哥都一定係唔似
太重情,對梅姐黎講,情義大於一切
妹夫張學友:不是整天遲到,有時候也是準時的,比如出去吃飯和玩的時候。

梅姐性格好
就算佢成日遲到都嬲佢唔落(紅咗之後想嬲佢都唔得)
截至晚上9時,部份上映電影單日累計票房數字如下:-
《梅艷芳》接近$1,600,000
咁人都總有啲缺點既
佢又唔係好似特登耍大牌
(劉培基都話擔心人地誤會佢驕傲)
總之真係天生無時間觀念
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞