《梅艷芳》電影集中討論 (4) - 紅唇烈焰極待撫慰

1001 回覆
17 Like 4 Dislike
反而我song list一直有情歸何處
佢地兩個同台live記憶中有心仍是冷,
聽聞過倫永亮自梅姐過身後唔再唱(未FC)
睇過另一個訪問講梅姐留左D貴野比佢, 所以佢就比人屌
而佢就話立紙嗰陣佢根本唔係香港
如果佢要梅姐比呢D野佢, 係佢生前開句聲就可以, 同佢講想要層樓都會送比佢
但佢不嬲係唔鍾意收禮物, 所以都估唔到梅姐會留呢D野比佢

可能就係梅姐知佢唔會收禮物, 所以揀咁既情況下比佢, 逼佢要
而Eddie都知一開聲要野梅姐一定會送, 所以一定唔會開聲
雖然我都係鳩估, 感情投射, 但講到開到聲送層樓都得你話可以幾fd
你話呢D友情都係假既話, 其實真係咩都可以係假
啲人屌佢話真係愛梅姐就應該「還返」兩層樓俾梅媽
話搞到對薄公堂咁核突係貪錢同對唔住梅姐喎
元朗去屯門好快啫
當年爭產我都有聽過呢D說話, 究竟係咩人咁講
如果上到12 30 六千萬冇問題
好多
Oh no oh yes 痴痴愛一次 假如我是男人
問一問你 同窗會
我一直有似是故人來
我好多
由細到大都好鍾意張國榮同梅艷芳
呢首係電影雙鐲主題曲, 歌曲比電影出名
應該冇乜人識呢套戲, 係講lesbian, 陳德容當年靚到dup一聲,
當年拍呢種戲都算係好前衛
前段啲CG真係好營造到舊香港嘅感覺,服裝同美術營造嘅氣氛都好出色,令人容易入戲.而演員王丹妮畀我感覺到佢唔係演緊戲,而係真係梅姐本人咁.

唯一係喺秦國同假黎明嗰場戲比較悶啲,除咗楊千嬅嘅角色令人出戲同劉俊謙演繹唔到哥哥嗰種神緒之外其他都冇乜可以揪秤,雖然張國榮係好難搵到人去演嘅.
講個個弱智
梅媽唔搞咁多野 又儲返小小錢 都夠俾幾層樓full pay收租啦
我有一排以為佢先係大鬧廣昌隆首主題曲
直到佢重播先睇返唔係

https://youtu.be/8utIFto4Lo0
究竟梅媽爭到咁係咪搏攬炒
因為佢死左的話,梅姐啲遺產會捐哂出去
佢角度就諗:個女係我的,佢死左啲錢係我的
我死左的錢未心愛的大仔

好彩梅姐冇結婚咋,如果唔係梅媽就同個女婿打官司了
佢驚佢個敗家仔無錢洗
又唔抵得劉培基同佛學會

律師成最大贏家
咁係咪要好彩埋佢家姐死得早又唔紅
唔係真係冇眼睇
想睇梅啟明訓街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞