《梅艷芳》電影集中討論 (4) - 紅唇烈焰極待撫慰

1001 回覆
17 Like 4 Dislike
心債 - 許靖韻
有王丹妮
壞女孩 - 大合唱
親密愛人 - 朱凱豪
Oh No! Oh Yes! - 小塵埃
裝飾的眼淚 - 黃妍
尋愛 - 張進翹
心債 - 許靖韻
將冰山劈開 - 石山街
黑夜的豹 - 曾比特
夕陽之歌 - 王丹妮
louise唱live好似唔係好穩
反而電影版嗰陣好smooth
電影版louise唱嘅裝飾的眼淚好撚好聽
呢個製作特輯有啲畫面都剪咗

全部人舉機影王丹妮唱歌
懷疑得許靖韻冇影
本身梅姐都好鍾意任白,而且任姐真係好nice
佢始終唔係歌手, 為套戲學架咋
其實佢本身都唔係拍戲, 第一套就係做呢套, 為左套戲又要學戲又要學唱歌
最後出黎個表現咁好, 其實好撚勁好抵讚
Louise愈睇愈正
梅姐死嗰陣我仲好細個, 只係知佢係香港第一女星, 但其實一直唔知佢勁係邊
之前一直都冇咩去專登睇關於佢既野, 只係聽過佢幾首歌
因為呢套戲我對佢更加認識, 睇完套戲仲做左好多research, 終於明梅艷芳係一個點既人物
終於明香港冇左佢, 究竟係幾撚可惜

呢套戲令我認識左梅姐, 同時都令我認識左王丹尼
拍呢D傳記類既戲應該好大壓力, 仲要做梅艷芳呢D咁大巨星光環既神級人物
本身都覺得屌, 一定少少唔似就比人屌到仆街, 搵邊撚個做都死, 嗰陣套戲連trailer都未有已經比某D連登仔屌緊
但睇完套戲, 我諗佢真係train得好肉緊, 劇組都應該真係好照顧佢
因為佢真係做得好好唔淨係個外表似梅姐, 畢竟樣呢D似就似唔似就唔似, 冇得講, 但佢係連個氣質神韻都做到
我唔知佢之後仲會唔會繼續拍戲, 但我都希望佢可以繼續努力, 可以係下套戲見到梅艷芳以外既佢
屌對唔閪住, 王丹先岩

當初好撚驚搵大陸人黎做梅姐, 你地知合拍片既野...
但出黎個結果唔係, 仲要搵左咁多香港後生演員去做
我覺得幕後問題大過幕前,QC做得太差。演員未去到專業級但已經合格。忍咗幾日不吐不快,真係好想講,四加密不喜勿入

新秀,同鄭中基,單春拍拖
生仔差D死

拍志明與春嬌拎影后
邊班賤人
有碟睇過最後一班徒弟又唱又跳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞