《Apex Legends》討論區 #41 新糞圖?????

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
點忍到
aa用4倍鏡以上好似無咁work
有個ps4 fd 好鍾意用301+1倍鏡佢話1倍鏡好準
講咁多
controller=狗
不服來辯
但controller好似身法冇咁好?有個trade off 係度
鎖爛你咩身法都要死啦
snip同selly靶場隻抽
selly都要輸
比你避撚晒d子彈但一槍都唔中有咩用
睇你係咩位置啦 有掩體操作空間大好多既
有時可以氹氹轉玩尻個controller
根本mnk同controller各有優點,冇得比
PS4個AA係勁過PC插手制
https://youtu.be/Bngq3oNd57A
記錯 係selly嬴7比6
不過selly殺佢好多時自己都剩1滴血
snip殺佢好多時都係鎖爛 自己無乜點扣血
所以呢d高低差或者單向cover pc身法同controller aa其實都可能只係55波,但如果去玩繩就應該controller輸蝕
world edge/storm point有幾可比你玩到繩
d pro都講過 你鎖爛到一條友 身法勁如faide taxi2g咪又係要訓低
shiv冇乜身法都係靠槍硬橫行
之前聽sweet講過用controller 要揸一把步槍一把wingman,好似換槍之後果幾下用wingman AA 特別準
平時打pubs打rank當然有操作餘地比你去撚手制player
但當去到pro lever打比賽,其實無機會比你去show操作
所以而家pro team好多都至少有一個手制player
係sor 我都明明記得睇過一條片係snip贏
aim assist都算優點咩
外加落去
真。。仲要selly身法已經係pro入面頂尖果批
wingman 佢本身都係準到痴線
乜都唔洗做就咁預描 一peek就鎖爛你
佢打句you best我都feel到佢好唔gur
佢好似有講過本身係好憎controller
controller多數做fragger都好撚勁
隻揪你m&k贏到既機率係0
手制AA就係咁屈機OP,
不過算啦,連Respawn自己d人都係用手制你就知好難會nerf
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞