《Apex Legends》討論區 #41 新糞圖?????

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
睇返今日佢地配合好左好多 唔知係未知snipe最後一戰所以大家好似都勁集中咁
hal可以決定到隊伍既下限
但隊伍既上限始終係要睇隊友既發揮
我唔知其他game係點
我見apex community都好buy hal呢套一言堂caller嘅玩法
其他隊都唔係咁 就算係SZ rpr出call之前都係聽哂隊友資訊先落call
緊急情況先會係igl一言堂
好難形容 因為唔計近兩年
的確hal指揮上真係帶領TSM贏過好多次
指揮官越優秀 隊友對佢既依賴性越強
一個公認top 1既帶隊
就算以前mac 而家snipe有異議
好難會唔跟hal果套去
當然前題呢度係唔好計贏就我指揮得好 輸就你地問題呢部份
我都係果句 以前mac年代 有D play hal會放心俾佢試 因為佢覺得mac會做到 但到snipe呢 no no no 點解呢兩年jordan成日咁靜 點解今年會開聲要jordan出多D聲 點解jordan講嘢hal會聽

信任度係好大因素
聽hal之前形容Timmy nicewigg果隊黎對比自己同snipe就感覺到
其實timmy同wigg之後嘅默契都好左唔少
最初係timmy會搶call wigg又由佢
後尾timmy變左用opinion形式講出黎wigg覺得ok就綜合兩個人視角出call
幾期待有gen既tsm
唔係Verhulst咩?
咁多evidence都指向佢 都應該冇錯架喇
走去睇左佢stream 佢係一個movement好d但冇咁準嘅snipedown
不過佢應該幾夾hal嘅pussy風格
冇氣氛嘅TSM 睇黎把撚
Igl 同時要輸出已經好難
仲要係節奏咁快既game
無得睇tsm鬧交
唔係默契呢方面
hal話timmy似snipe有時的確會有佢既諗法
但果種諗法可能同wigg想要既野係相反
佢認為大多數情況之下應該照跟番wigg所諗既去做 因為佢係主call
然後將上面timmy同wigg套番落hal同snipe

你話hal係咪絕對一言堂既地步
我覺得佢係出call方面都有聽snipe同jordan俾佢既資訊同opinion
但做最後決定權果個一定會係佢
同埋佢俾人觀感真係好多時輸完第一件事屌左隊友先呢下先真係俾人覺得佢一言堂
snipe
睇reps玩肥仔真係好撚穩陣
冇乜fancy move但掉bubble d時機
hal而家算好左有柒move都未必一野就屌柒snipe先
聽都可能只係聽報位置嗰d資訊
week2 hal用crypto嗰個星期有幾場snipe提出左個better call但佢都唔係點聽
上星期有場scrim佢地stay喺low ground
hal用wraith portal想去3rd party點知引到上面嗰隊落黎殺左佢地先因為有地形優勢
我覺得sz個隊伍模式係先係最有效率
hal同snipe互屌真係apex嘅一大經典
唔知係咪錯覺 今次snipe quit apex喺全世界apex community都好大反應
hal snipe互屌組合睇黎喺玩家心目中真係好特別
睇番REPLAY HAL真係想幫SNIPE贏到場先走
Snipe
再見
最尾差5分做到week4第一hal語氣都好可惜
打左咁耐新場都仲係好似唔識玩咁 屌
Black Friday 有150個箱買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞