《Apex Legends》討論區 #41 新糞圖?????

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
真 r99咁食子彈 外掛多數玩重彈槍/狙
有冇圖
早幾季battle pass
正常就唔會了
S11打後就有機會
有無人有研究手制啲sens
我覺得deadzone越低越易控recoil其實係咪有低較低
dpi 800
ingame 3.5
S11嗰堆開始會
用返狗散算
係有得較
如果齋論要達到最佳效果,deadzone 0係最好
利申ps4, 用緊genburten個setting但deadzone係7
隻隻手制都有少少分別,但一般如果deadzone 10或以下,右analog 係會開始出現輕微飄移,去到0係你輕輕掂下右analog已經飄到唔知去左邊
坊間普遍係覺得手制勁過鍵鼠,如果無視集3000種功能於一身既互動鍵同loot箱無得郁,齋論aiming我係絕對同意
但只為左aiming勁而想鍵鼠轉手制克服0 deadzone的話,淨係練落地執野玩開手制既我齋諗都想發脾氣
好似離左題,總結,有低較低,睇下自己適應到幾多飄移,係有機會練到0既
0嘅話唔洗掂架 係講緊就算唔郁都會直飄
所以玩0第一樣要克服嘅 就係忍到暈
好多痴線野都係得apex先會出現
啱啱玩左幾日
想問三排係咪都係遇返差唔多程度嘅對手?
定係冇限制,咩人都會有機會遇到?
謝謝解答
我單排的
見啲對手都幾勁,所以有咁嘅疑問

另外,想請問我啱啱玩到10 lv, 應該繼續玩三排模式定轉玩排位模式好?
你可以玩住ng單排 如果keep住撞到d人都係新手就繼續打,開始撞到d 鑽 master就轉打銅牌rank
其實多排嘅時候啲人係咪會勁啲
我自己單排啲對手都正正常常
一同個fd排(kd低過我)即刻開始有master pred
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞