《Apex Legends》討論區 #41 新糞圖?????

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
同埋你打開個setting controller嗰版睇
要開左alc先可以比你揀開唔開aim assist
verhulst同frexs呢d係冇開alc就咁校basic setting架喎
咁又點有可能冇aim assist
C9咪亞軍 knoqd同naughty都係controller
Nickmercs 究竟有冇pred實力 仲要top300
見外國d人成日話佢冇料
睇佢台永遠都係佢兩個勁隊友打出缺口down人 佢就負責scan
pred就應該有嘅
但唔會係大家睇嘅streamer嗰d實力
你平時睇d pro streamer打pred除左撞返pro team外其實都係炸魚咁滯
計返5個賽區 擁有pro實力嘅pred頂多咪1-200個
姐係仲有550個係比pro炸嘅pred鯊魚
你睇controller嗰版就知 開alc先有得揀目標補償on/off嘅選項
apex要識set先會maximize個aa
不過你轉完之後好難上手咁解
knoqd同gen就係maximize左個aa嘅setting黎
睇班pro係pred炸魚 真係好賞心悅目
好睇過pub好多
我見啲人好似每季都會出setting片 其實佢地真係每季都有必要轉setting咩
呢啲setting片最多人鍾意睇
應該唔係佢地自己出架?我見youtube有d channel clip過knoqd frexs snipe naughty嘅setting 佢地咁耐以黎都好似冇乜點轉
有無人近排好LAG.. 得返50 / 60FPS
你講得岩呀,好多台仔手把仔成日話controller唔係靠AA,
又成日造神話邊個邊個pro無開AA。
見genburten用controller勁就成日吹奏話佢無開,
又鐘意話genburten講AA會影響佢發揮麥麥柒柒
點知7月個時genburten出左條setting教學片show左佢有開AA
打到塊臉啪啪聲。
而家見TSM新人Verhulst玩得勁,見人講佢用AA又想造神話佢無開。
點知人地用classic setting,連ALC都無開。笑撚到我

其他game既AA係點唔知
但Apex上年已經有人拆過包, 事實上就係弱化左既官方aimbot
官方寫code係用aimassist_magnet黎形容AA既強度
1係完全aimbot而0係無。PC強度係0.4 console 強度係0.6
因為早排ALGS容許console 參賽,所以好似有個更新係比console 簡個輔瞄強度去PC水平
toosh已經係準pro級數
但佢aa失效依然係乜都射唔到
以前apex有個bug connect controller之後搵野痴實個奔跑掣
你用返m&k都會有aa
嗰陣試過除左狙鏡外 其他鏡瞄到人身上個sensitivity都會降到好低
所以遠距離冇aa都係rumor黎
但係啲手把仔都係好鐘意講
"輔瞄跟本沒屁用 / XXX沒開輔瞄 / 沒用過手把雲玩家 / 輔瞄開了還比較難打"
講撚到勁既pro player係唔洗靠AA都可以勁到世界冠軍咁,

點知大部分職業controller選手都係開AA
而現實啲手把仔又係個個開撚住個AA
AA真係咁撚無用咁撚廢,叫Respawn del左佢囉,反正咁廢又阻住佢地出神發揮,係咪先?
HALO都有AA
應該話好多家機fps都係有AA
call duty個AA先誇,
https://www.youtube.com/watch?v=M4zpwZyEcFU&ab_channel=MoreJGOD
唔知真定假,但真係好誇
論最誇 GTA排第一
B4b排第二
大分別
GTA你唔係online PK的話,個AA幾勁都無所謂啦
B4B合作game都係
但call duty個個係warzone,PVP黎
就係講緊PVP 已經唔係講緊story mode
係講緊online撩隻揪

COD我手頭上有MW打後集數
其實集集都係咁上下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞