床褥 集中討論區 (3)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
我都覺得水貨sealy就算係ultra firm都係軟
買左張軟硬度係7嘅 訓左一個月條頸係咁酸
索性進貢比屋企人當孝順佢地
我本身訓馬海馬都驚sealy太淋。ching轉左咩牌子
我有一對tempur + sinomax 枕,應該揀套
訓緊屋企人嗰張舊cheap野 冇時間出去再試
本身想試emma hybrid但佢得6'3 我間房得6'
Emma original 唔係6? Emma好似comment幾好,又平。呢排見佢特價都入左張for細房試用,唔岩再退
我見佢hybrid嘅description話係硬d 所以想直接揀佢
original佢純記憶棉冇彈簧支撐 驚訓開硬床會唔慣
應該唔會大分別,而加original特價好平,抵過hybrid好多。for細房用一流,唔用就收起佢,床架都未必擺
Hybird都係硬少少喳,整體感覺似original
係,所以有平買平,平平地試用,岩就keep,唔岩就退。
主力個張想換sealy hybrid。有冇ching試過好唔好?
巴打有冇乜評價
有無同時換枕頭? 我換完床褥都覺得軟,之後換番低身d既memory foam 枕頭就覺得好match,好好訓
好在買咗6" 原來放得落
三千幾蚊ok la, 當支持黃店, 初頭用淋啲嗰陣最舒服, 貼腰(瘦底), 依家硬返啲就好似無咁貼 但都舒服嘅,起馬無訓到腰痛..之前貪平買啲1k左右3寸厚, 前後都買咗3張 有淋有硬再中等 都係痛
有 嗰陣買送一個枕頭揀左tempur prolo
換左都係一樣 脊骨訓耐左頸位好酸
想問各位有冇122 x183 床褥推薦,好多睇中嘅都190
今日試左sealy hotel deluxe
好似屌打其他牌子
本身訓緊Emmas bangeree 又熱又痛

5尺$21000 貴唔貴?
想問emma memory foam好唔好
有冇人有睇 emma 同試當真個條片
究竟Emma 係咪真係好訓
好似近呢2-3個月先見有呢個brand
好似好多廣告 好怕係打手
本身想換床 優先考慮都係Serta 但Emma 又有100日試用
買左黎試又好似都唔錯
同埋都多朋友讚SINOMAX / EMMAS
都唔知點揀好

emmas 張悉尼點睇 , 見佢送防水, 羊毛被 , 5呎 都係 7千中
睇落同moonstone 差唔多只係軟硬差少少,建議先去門店試清楚
moonstone 好似貴d
我現場試覺得悉尼再包d

budget好低,hktv mall見到呢張,上網啲資料又唔多,信唔信得過
有冇人有睇過呢3張?有冇咩comment? 3張都係2萬幾蚊

Emmas - James
Simmons - Kailano Luxury Firm
Serta - Vogue

自己想搵d軟嘅床褥,3張都係比較軟嘅床褥,但有啲驚軟得濟,買完訓落會腰痛

同埋有冇買雙人床嘅巴打,床褥獨立彈弓係咪真係爭好遠/好重要?
emma 就ok,emmas
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞