床褥 集中討論區 (3)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
幾時開始?
8/12 至 27/12
巴打買咗未?
我都想搵張4X6尺的
4尺半雙人床6寸定8寸厚好?
我果張11.5吋
換床單咪仆哂街
有無師兄用梗napnice床褥?
早排emma特價買左張
訓硬個面覺得幾好
兩個朋友瞓咗兩個月已經退咗
話受力位會有少少塌
張galaxy都係支那製喎,有咩唔掂?
請問各位巴打絲打 Serta 邊度仲有做半價優惠呀l?
永安做 6 折再送現金卷
剛剛去咗永安 只有Aurora & Twilight 做6折 吾係咁啱 最後買咗 Simmons Prima Deluxe 都係做6折 感覺適合多啲 😅

多謝提供資料 😊😊
想問下巴打們我張上格床
最多可以放3寸厚既床褥 想要記憶棉
有無邊隻推薦
咁硬好訓咩?
真 之前買美國床褥最硬 我地訓落都覺得軟但啱啱好
最未買左三千蚊金美夢
幾滿意
其實Emma Napnice嗰啲盒裝床褥係咪都偏淋唔夠承托力?
買床褥幾時先最多折扣?
有冇人瞓過呢啲泰國天然乳膠床?
想買但係香港好似冇地方可以試
依家果張好硬
本身瞓開硬床 想試吓軟少少
試咗Simmons Backcare MIJ & Beautyrest Riley MIC
感覺上同價位,係Serta搵會有驚喜啲,不過唔知長遠用落點

試瞓感:
Queenstown 40k up 不過真係好舒服好厚又軟又彈 好似去旅行瞓靚酒店床 我唔想起身
Dreamworld 10k 太軟 會成個人感覺包咗落去 自己唔習慣
Twilight 10k 軟款 幾包身 not my type

Manhattan 10k 軟款 有啲包身 感覺易接受啲
Cosmo 13k 偏軟 相對上面款有承托感 訓開硬床都覺得幾正
Wonderland 12k 適中少軟 有厚羊毛面層 訓落去舒服得黎好balance 一試就鐘意
Galaxy 12k 適中 有承托感 面料挺身 感覺不錯 好似係獨立彈簧 岩雙人瞓

Kingsingten 9k 適中少硬 店員話係冇厚面層version既wonderland 所以相對上感覺冇咁軟
Aurora 7k軟硬適中既舒服 最高性價比!!
Paradise 7k 比Aurora 硬少少 感覺還好
Bel air 12k 硬得黎 個面舒服過paradise ,係護脊之選

Crystallite 11k 雙面 一邊硬一邊軟
Nelson II 同Galaxy feel 有啲似 但貴好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞