床褥 集中討論區 (3)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
今日去左試

我覺得如果單人 sealy係最舒服,同如果你平時會坐床,sealy係好選擇(同埋佢張床輕,女仔換床單方便)

但如果另一半係易醒/成日轉圈,咁就simmons係好選擇(諗緊扑槌 backcare4 - made in japan)

sinomax president 都正,不過成2萬

serta我覺得冇上面3隻咁舒服,但佢係平d,但如果預過萬budget我會揀simmons/sinomax/sealy ,但性價比serta我覺得ok

Emmas就算澳洲款都唔舒服,不了

Emma就偏淋,不過勝在價錢平

另外斯林百蘭 馬來西亞貨,都幾舒服,不過要18000
所以雅蘭算
你地係指舒柔版定薄裝?
薄裝好似太薄…
深睡2,實惠見唔到,我係永安見到
知唔知依家訂要等幾耐先有貨
建議你去試埋雅蘭同海馬,會有驚喜
佢話成個月,但我腰痛到仆街
9-9吋半
一個月
法國好多連登仔追外國野,但外國款(non MIC) 大部分都偏軟,亞洲人如果訓開硬似乎唔太岩
我就係其中一個受害者,不過可能係我唔瞓得軟,床褥太個人化,只能建議連登巴絲,特別鍾意硬,恭喜你,雅蘭海馬果啲絕對係你首選,慳返一大筆
海馬訓到我腰痛
嬲到我掉咗佢
一般人覺得硬就係好
咁其實木板床都好硬
我覺得一張好既床褥係要挺身貼腰貼背同埋有承托力 軟硬度適中
simmons made in japan訓落去都硬到仆街
最緊要試咗覺得乜嘢適合自己
所以我先話人人唔同,海馬我唔得,但佢果張軒琴居我覺得可以一戰
因為我要硬得黎唔好死硬,Simmons Backcare 3/4/Exquisite/Vicky,Serta belair/護脊系列,都係我口味,但呢幾款又會同一堆雅蘭/軒琴居撞舒服度,所以好撚糾結
雅蘭價錢係吸引好多,但另一半轉身問題simmons贏太多

今日backcare4門市4尺半做緊$14500,送張墊好心 送兩個枕頭/冷氣被啦
backcare2 home21做緊 $13000,exquisite門市好似$11000

但我排 backcare4 ->exquisite -> backcare2
Exquisite我覺得ok,但無雙面,Backcare 2係咪好硬?我想再試Vicky
雅蘭如果唔啱瞓換咗都唔會大傷
backcare2我覺得有d死硬,冇backcare4同exquisite 果種舒服硬

vicky做幾錢

雅蘭就算貴款都係simmons 一半唔洗 但都係私心simmons多d
我覺得Vicky係硬過backcare4少少,我都私心Simmons,但又怕買返黎佢好快瞓淋就仆街
Serta crystalite開心使用中
老婆話訓到無醒過同唔願起身
枕頭大家有無心得
瞓緊emma暫時都還好
頭先去咗sinomax試hybrid100pro又幾舒服
有無人試過呢張?用耐咗如何
Same 入手northland
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞