床褥 集中討論區 (3)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
sogo,康城 megabox
銅鑼灣
之前咁多買左serta 既巴打結果如何
可唔可以分享下你地選左咩野型號同感受
Simmons 席夢思 Beautyrest BRS900-C Extra Firm Mattress 床褥 (平行進口)
https://www.4sale.hk/collections/all/products/simmons-beautyrest-brs900c-13-extra-firm-mattress?variant=22419682197622點睇呢款
我試瞓上去都係比起普通床褥軟,但叫做係佢地最硬既系列
比起serta aurora極光承托力如何
我諗香港地係床上除左瞓好大既用途係用黎坐及睇電影IPAD
+1 都想聽下用左一段時間嘅評價, 有無巴絲分享下?
突然一堆人講serta 有個懷疑到底係打手還是真用家, 睇外國d review講Serta耐用程度麻麻, 唔知港版是咪都一樣
budget 一萬左右, 分享d試左覺得OK的, 利申本人瘦底prefer中等偏硬會舒服d
Sealy premium platinum ii, MIT, 個人感覺最好瞓, 床邊有加固, 專利titanium連鎖彈簧夠輕, 隔黎有人郁相比其他連鎖彈簧冇咁明顯
Simmons beautyrest exquisite: MIJ, 獨立彈簧唔會整醒隔黎, 床邊冇加固
Serta Aurora& Paradise, MIC, 床邊有加固, Z型連鎖彈簧, 相比下隔黎有人郁最明顯, 平(前兩者萬1左右, Serta平3成)
3號擺到16號係出面有6款床
而家落訂可以做定thankful week個價,18號之後黎找數
sogo thankful week買咗made in NZ入門版cook
queen size連埋信用卡優惠應該一萬二千幾
同老公試訓覺得呢張最好
我地一個50KG 一個75KG都ok
唔硬但係有承托力 厚薄適中 最緊要我一個女人仔都夠力拎起張床褥換床單
訓咗半年好滿意
好過以前幾千蚊張垃圾海馬牌太多
點解買serta因為一心唸住買非大陸製既床褥
serta外國做比起sealy simmons平一大截
又係大牌子所以咪買
送枕頭同埋床褥保護套
sealy泰國製嗰啲我覺得唔值呢個價錢
simmons MIJ試過但真係超硬...係覺得訓硬板床咁...我唔知咁樣係咪對腰骨好但頂住我唔舒服囉
同埋過萬真係會想買返澳紐做既
我斬唔知自己係合適敢定軟
呢啲好個人㗎wo
試訓吓囉
各位巴打有冇攻略丹麥tempur 點樣買先係最平

定係隨便入一間專門店現價再R多95折就已經係最盡
係9樓連埋本身counter4張total10張床褥
唔覺有哩張, 巴打可以試下一田都有promo
做到幾折幾銀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞