床褥 集中討論區 (3)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
瞓咗一年半pillow top先發覺自己瞓唔到軟床,冇承托好攰
我冇pillow top 都覺得ultra firm 軟
4sale賣既係美國型號,美國佬係鍾意瞓軟,佢最硬果款我都覺得太軟,本身瞓澳洲製sealy pillow 太軟奶咗嘢,而家轉返張硬身感覺先好啲,只能講我唔可瞓太軟
咁美國最硬果隻同你果張邊張軟?
一樣程度軟,所以冇揀到,去返港版席記專門店買返張Backcare 4,瞓左兩日,半年後再黎comment
我只係訓左幾日sealy ultra firm
之前張硬床肉訓左廿年
會唔會係身體未適應?
我之前係4sale 試左10 幾次,居然都買錯
有冇換枕頭?試吓換個矮身d試吓?搵下身體邊個部位同張床有空位
真係唔好買pillow top幾年就收皮。
面料揀返memory foam啦,hybrid個隻,support會好d
我個隻memory foam面,一定會nip落去,再慢慢彈返上黎。
我冇pillow top 我係ultra firm 成個dealt 最硬果款
你以前訓開軟定硬?
換左偏枕,好左少少冇痛
但訓醒腰有少少攰
海馬+sinomax memory foam 床墊
我諗個set up少少似而加用緊sealy hybrid,所以我無咩感覺
會攰都唔ok la,即係過軟support唔夠/過硬放鬆唔到
我依廿年都係訓連鎖彈王冇foam 冇加墊既床肉好q 硬
同依家果張唔同
咁可能你條腰唔慣咁軟身啦
要硬床應該都係海馬
我訓落去腰個位feel 到有力同我頂住咁,唔知咁係軟定硬
腰攰即係唔慣軟床,但又可能係未慣,瞓兩個月都係咁就換返硬床好過,硬得黎又唔死硬舒服既我呢排試咗好多,雅蘭深睡2,軒琴居獨立袋裝中等軟果款,Serta Bel air/Posture, 斯林百蘭royal jewel, Simmons Backcare系列,4 sale HK既美國型號你唔駛諗,全部都係勁軟身唔啱你
Bel air有冇做過折有少少心動
前排永安4.5呎賣9千幾左右,算唔算折咗
5尺一萬左右心理關口黎
呢隻NZ做?
中國,而且連鎖彈弓好震下,不過承托力好,但9千幾蚊買MIC我不如買返雅蘭/海馬
用ikea好唔好
有咩made in NZ但又偏硬少少
今日去左睇Simmons MIJ好撚硬
Tempur又好撚軟
Simmons MIJ都覺得硬試下軒琴居,會有驚喜
Simmons 有日本制?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞