床褥 集中討論區 (3)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
最後琴晚去沙田買左 Simmons 加拿大造
8千蚊
有冇試埋雅蘭/Serta
8千咁平
係呀
我 4*6
前日睇sogo Simmons 日本造 最平基本個張 9.6K

好彩有睇 一田 大陸款 6000
竟然張 Hadley 加拿大都減一半
8.9K HSBC 有得再 95折 再rebate 5% coupon = 8k
加拿大款應該軟身款
香港家居藍店

napnice你揀邊款?
我都買左暫時半年未有事
有少少驚添 問下有冇保養?
6吋果款
我訓頭幾個月都無事
但最近訓係好明顯成個沉左落去
我已經好輕 50幾kg 但佢張床褥完全無哂承托力
而且佢張野本身就好軟
同你一樣6吋
問下napnice 係唔係qc問題
emmas大陸嘢黎
扮emma
純memory foam,除左tempur,真係唔好買,智商稅,你一兩年就玩完
記憶綿/pillow top都會有呢個問題,我已經交咗一次重稅
又去睇下先
彈簧床喺做床上運動時有承托力好多

不過係舊床褥用咗幾年
彈簧老化 聽到嘰嘰聲同feel到彈簧un住個人
感覺極差,有陰影,先買記憶棉試下
napnice so far係瞓得幾舒服嘅

其實靚彈簧床褥可以用到幾多年都唔老化?
我諗8-10年,但10年我都會換,因為好多塵蟎,洗唔到,靠吸都無用。
利:sealy hybrid,有memory foam,又有彈弓
8年都好勁架啦,同埋要睇下勤唔勤力調床反床瞓,雙面床理論上比單面耐用
gd luck
請問有無人用過David Jones買Sealy?見到做緊減價,legacy 對應澳洲嘅exquisite collection平香港好多,應該有一半以上
定係應該直接搵澳洲代購買呢?
法國無咩人提雅蘭代理有隻美國牌子therapedic 瞓緊佢張jocassee 好屍伏
買之前試過sealy Emma’s 都完全無得比
仲要jocassee 先8000幾 queen size 好抵玩
要去邊先見到佢
你果時點check 張床褥?
有咩點check都係望下外觀有冇爛,似唔似2手嫁渣。
補充多句,有心呃你,翻新貨,正路你唔會分到。就好似apple翻新機咁。
係唔係佢會拆開包裝比你check 清楚後先簽收?
雅蘭好多間都有 真心好舒服瞓得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞