床褥 集中討論區 (3)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
Emma
同問,我發覺呢度啲人淨係識serta
呢單野大家點睇?見好多人話狗衝Serta, 但什少人有買後評價,懷疑大量打手

建議大家買床送貨到黎按壓下先好收貨
係度追左post 最後買左serta
收貨嘅時候因為返工 就比屋企人幫手收
返到黎試 張床個軟硬程度同喺門市試完全唔一樣
我去返專門店問 佢話因為門市陳列品擺左好耐 好多人試過
所以一定會有消耗 會差小小 軟小小
但我感覺到好明顯唔係差小小咁簡單
本身我喺門市試嗰款twilight
攤落去軟熟但回饋力夠 落到某一個位就會彈返上黎托住條腰
但依家收到貨之後 張床硬到完全唔會沉落去
無論側訓定仰訓條腰都懸空 個位夠成隻手伸入去
上google search發覺以前都試過有人中同樣招
依家call返經銷商 話聯絡左代理CS搞 要工作天先覆到
Serta aurora同sealy hotel邊隻好啲?
你用開Emma 定zeosleep?
睇到emma 了
彈簧可以訂hush

記憶棉可以訂napnice
千祈唔好,冇彈弓既真係垃圾黎,亞洲人瞓唔慣
Sealy同蓆夢都要買硬啲既款
巴打瞓開淋?
之前買咗海馬硬床褥又好似太硬
想試啲有承托又軟啲
依家訓緊skyler記憶綿 有種焗住嘅感覺 硬係唔知想點咁
瞓得海馬唔可以揀太淋,一定要有回彈力,emma啲垃圾床我100日都冇就退鳩咗
用emma original
咁邊隻會比海馬軟啲又有回彈力?8千樓下都ok
雅蘭,serta既護脊床
單人床
筆直3千,訓慣海馬硬床
但想張新既,有𠄘托力,有乜介紹
我自己係serta 用家
睇過tempur sealy simmons slumberland
唔考慮大陸或者本地牌子
唔考慮水貨
點解買serta係因為我只想要非大陸製造既床褥
serta都好多大陸做既line所以我都無睇
如果你剩係睇真正標榜外國做嗰啲line
serta比起sealy simmons係平一大截
性價比真心好高
可能佢真係想打入香港市場
我最後係買咗張serta紐西蘭做既床褥都唔使兩萬
咁既價錢根本唔會喺sealy或者simmons買到
同埋自己N年前喺日本酒店訓過serta床褥都好舒服
serta美國都出名 無伏 自己唔信google search

呢張?
係,我啱啱去瞓過呢張,偏淋,張bel air都淋,會係雅蘭深睡2同蓆夢backcare 3二揀一
X2

雅蘭cp好似唔錯
深睡2 同 煥能2 2揀1
煥能太硬,我會揀深睡/backcare3
有無backcare3價表睇睇?
5呎6呎3要15000
咁個價差超過一倍
所以雅蘭抵屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞