床褥 集中討論區 (3)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
金美夢
queen bed買呢兩隻有冇伏? 跟消委會報告揀

「美的夢」舒壓型彈簧床褥
「Bodycare」S 3.1 3段式連鎖彈簧床褥
自己去試返十分八分鐘
人人條腰骨唔同,訓教姿勢又唔同
床既軟硬同承托
冇得一概而論
試床記得揀個訓開既枕頭
枕頭先係最難買

反而材料就多數羊毛馬毛貴啲
不過鋪頭冷氣大,乜都覺舒服

利申:訓serta wonderland, 專門店先有
前排買左呢個牌子
10吋既台灣製
我覺得同我另一張9吋金美夢差唔多
試開頭一兩晚幾舒服,訓耐左就不過不失
失眠開既都係繼續失眠
訓得著果晚一樣訓到豬咁
有冇人聽過ComfortCare呢個牌子
而家訓緊幾舊水海馬牌,覺得偏硬...同重到仆街,換床單勁痛苦(好似係海綿 冇彈弓)

想換張新床褥 48"x72"
$2000-$4000 有冇推薦

另外,係實惠試過張$7xxx 既金美夢 六星酒店床褥
係幾舒服, 不過有少少貴,唔知值唔值

想求個意見
淨係想知有邊間六星酒店會用金美夢
咁你試過先買, 應該冇伏嘅
serta官網5.5呎極光賣14500
但見床褥舖賣10500
話行貨
信唔信得過
Sogo 優惠過咗就唔抵買…..$7250 only
謝巴打
今晚即刻過去睇
依家做完Aurora 半價,有其他型號特價
你打下問下先
我見佢ig有講
依家係做緊galaxy
我見佢話tst做緊galaxy 50%
有冇人知serta moonstone 逆光系列?見sogo有,但上網完全搵唔列資料,其他專門店都冇呢款
serta唔好買支那製 好廢

利申 訓緊serta galaxy
補充返 年中見matress expert做緊幾款serta promo
去專門店度試訓左幾次 最後決定左買galaxy
點知送到黎同門市嗰張訓落去有d唔同
跟住個cs話因為門市多人試 所以會比新買嘅軟係正常
叫我訓一陣適應下同埋張床受下力就會tune返到
依家訓左6個月 又同初初買嘅時候感覺唔同左 但又唔係當初喺門市試嘅感覺
同埋頭兩個月 真係好似佢promo咁話佢個表面側訓唔會痺
但訓到多幾個月依家側訓勁唔舒服
我都唔知係我太重定係佢比左張次貨我 我65kg only
係咪睇錯?
moonstone 好似係 emmas 的

Emmas都係有款同名
連官網都冇資料
係呀,但我係去sogo睇到,其他serta鋪都冇呢款,訓上去係幾舒服,但真係搵唔到資料
訂左wonderland
黎緊永安又做優惠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞