貓糧資料庫(14)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
想問下幼貓轉成貓(11-12月)胃口係咪會明顯細左?

兩隻衰野連續兩個星期唔太願食野 本來以為係上個post絲打講轉天氣心情唔好 但我見佢地持續地食少左野 懷疑係佢地大左唔再需要咁多營養
呢啲時候唔係多數發情期咩
想全收
Tg: mimimi0501
乾糧無穀嗰個table排A++第一嗰嗰Celtic Connection非常來路不明
個table仲要串錯個名做Celtic Collection
我美國、英國Amazon都search唔到呢個牌子
英文評測都寥寥可數,更莫講中文
Official Instagram得幾百人follow
Twitter仲要得雙位數
係facebook好少少2千幾
家下佢香港代理個facebook拎A++成份黎打飛機做招徠
但老實講你咁小眾好難相信你個品質
仲令人好懷疑點解呢個不經傳嘅牌子會上到榜
佢有個英國官網 之前望過下 有台灣網做過評測
佢係評測適合性定分析成份?
我真係完全search唔到有中文網測過

唔知係咪台灣網
見呢個網都有做dr elsey
冇咩bias
而celtic係excel表都有得睇
望下肥絲個表
無殼出名嘅會唔會係Power of Nature Meadowland Mix?
一隻曾經香港有代理嘅德國糧
佢嘅data係幾出眾下
Canagan 唔特別推介
咁不如食魔力罐 德罐
想問下beautypro隻幼貓糧好唔好
我見資料庫冇
有冇試過連續喂兩罐同一隻味既去排除 同埋可以試下鱉肉 我隻布布會柯靚屎 同埋比目魚寶寶罐都ok
新手 前排接左兩隻十歲同16歲老貓
想幫佢地轉哂啲糧 之前主人餵開惠康乾貓糧同偉嘉罐頭
睇完貓糧資料庫啲罐罐好似都無乜啱老貓既主食罐罐
有無老貓奴有經驗傳授
點為止痌

新手其實睇見幼貓(3個月大),
1成日入盤度係咁堆砂,但冇去到廁所, 係咪正常?
2另外, D屎乾左硬哂一條仔咁正常?
之前見大家話德罐重味啲 買左animoda carny
點知隻貓完全唔食 ....... 仲有兩罐 有無人岩
想問Astkatta呢個牌子d罐o5ok
animonda carny 試過未過期就漲咗
唔敢博 丟晒
佢同肥美絲一樣串錯做Celtic Collection
到底肥美絲係咪係呢個網度copy定其實就係佢own呢個網
如果係咁
Dr Elsey嘅評測都同個excel一樣係唔出奇
我果隻英短都係痾
食royal canin食兩星期就好返,之後先慢慢轉糧
中間唔可以食其他零食
點解? 睇個excel d 成份ok
祝福你兩隻貓貓
而家應該算初期,唔嚴重?
可唔可以講下平時飲食係點
好多主子食完都痾爛屎 我幾隻都係
有冇人啱Dr Elsey 貓糧
原價
主子腸胃敏感
1大包原味
3細包鴨味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞