貓糧資料庫(14)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
主子大左唔食bb罐

有35罐170g kakato雞芝
同埋 18罐 RC 195g babycat mousse

大埔太和交收

平讓 有意tg

https://t.me/iwanttohvaname
我兩隻食咗一個月都係,有靚屎,不過好臭😷
真,佢埋完屎都聞到臭
你留tg呀 我有興趣
貓仔做完絕育手術之後胃口差咗好多
有冇邊隻罐罐係重口味啲可以吸引佢食
我都係
平時半個大罐都食到
依家1/4個大罐都食唔曬
唯有補d乾糧
本身就係食thrive罐罐
但應該太清淡
邊區啊請問
Wellness signature吞拿魚味
屋企隻貓食開wellness core 乾糧+ 唔同口味嘅thrive 濕糧輪住食 啲屎好臭 想問下關唔關呢兩隻牌子事?

另外最近上網見到消委會做左啲濕糧測試,結果佢地比左thrive 罐頭(ocean fish )2.5 分, 話鈣含量唔達標…其實thrive 罐係咪真係咁差?
Ciao 好似真係好好味
我家主子食thrives canagan
我兩隻貓食avp 粉紅色袋,屎屎好靚呀,佢哋都鍾意食,但食埋呢包要換成貓糧
想問下魚油配維他命E 問題

如果貓貓10kg 平時食主食罐 有少少貓癬問題
我想買180 EPA/120 DHA魚油 每日一粒 配100 IU 每星期一粒 咁樣啱唔啱個?

雖然做咗少少research 但唔係好知維他命E 個量點計 ? (AACFO係寫每日3IU)

同埋維他命E好似停留體內時間係48小時 咁之後又需唔需要補返?

啲文唔係睇得好明 麻煩大家分享下
想問下avp啲糧大唔大粒?
有冇大粒貓糧推介?主子本身食trilogy 但係長期食有啲貴買咗nutrience但係佢嫌好細粒 成日唔咬就直接吞,搞到嘔多過食依家食少少就走開
算細粒
Orijen同instinct成貓糧都大粒
唔知幼貓係咪一樣
粉紅色袋係幼貓糧嚟,同其他幼貓糧size 差唔多
放怪獸寶寶罐比目魚 x20 $250
https://t.me/hz_992
想問下4個幾月嘅貓貓可唔可以食k9嘅罐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞