貓糧資料庫(14)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
諗住買幾款唔同牌子比佢地試
有冇人想夾怪獸 Tg: kunaiz
有冇試過主子第一次會狗衝罐罐 第二次就係咁撥 唔肯食
究竟佢中唔中意食
利伸 養貓新手 主子岩岩到 仲試緊唔同既罐罐
我隻貓淨係食魚類
同一個牌子唔係魚就唔食
起碼兩三罐都食先好買大手
買錯味有冇人收留包ziwi 1kg羊味 $390
想問下屋企隻貓屙啲屎不嬲都幾好,不過佢今年都11歲見佢年紀大想轉隻健康啲嘅貓糧,佢一响食開pronature,我去Q pets問店員介紹我買1st Choice一隻比老貓食嘅貓糧,想問下pronature同1st Choice 如何?同埋有無市面上較好同埋容易買到俾老貓食嘅牌子介紹?
#1 咪有個表
睇表
仲有冇巴打絲打要夾怪獸?仲差幾百台幣
有沒巴絲主子長期食wellness core 乾貓糧,有沒團購介紹,出面5xx 一袋都幾貴下

利申:有3隻主子

有冇人知邊到仲可以買到呢隻糧嘅大包裝?喺petline買開但最近斷咗貨

睇excel見A級就畀主子食緊Orijen無穀牛肉
唔知係咪太油,出咗啲黑色嘢,之前睇過一次醫生都冇用,仲越嚟越嚴重,佢會R爛
請問有冇推薦轉邊隻?
戴頭罩飯後清潔有無做足?
我抹咗兩星期之後就無乜
有冇人啲貓一食罐罐就會屙爛屎
以前隻貓4-6個月個時食thrive同wellness core嘅幼貓糧冇事,之後有一排轉左食汪喵罐就屙爛,唸住餵益生菌仲衰,後尾7個月個時,我轉番食thrive同wellness罐頭佢都會屙爛唔知點解
睇過醫生都建議淨係俾乾糧都足夠,但我有時都想佢吸收多啲水份
以前罐頭我會一星期俾3-4次佢食咁,依加唔敢再餵罐頭,淨係食wellness core幼貓乾糧
以前一開始養嗰陣 我其中一隻貓都係咁

之後買咗一支抹下巴嘅嘢

同埋每次佢哋食完飯後我都會幫佢哋抹咀抹下巴

So far 已經無事 下巴黑色一點點都無乜

每次都抹睇落好似好麻煩 但真係慣咗就OK

唔做嘅話貓貓好似會皮膚堵塞同埋會甩毛
你俾返佢地吃乾糧先,肯定返佢地唔再痾爛屎,先再俾罐罐試,有可能佢地唔岩嘢某啲罐罐,細個可以吃唔等於大個左都可以嘢,佢地腸胃好敏感。
差唔多每個人都入黎問邊隻糧好
但明明#1有表睇
大陸代理 睇你肯唔肯買經支那出口野
6.7kg肥貓想買減肥糧有冇介紹
試下陪心果隻屁孩罐 睇落似肉泥, 但質地好實,有咬口
聽講美國嘅糧應該今年供應都會好唔穩定
我都有呢個問題係咪要轉糧有冇人有推薦
全線無貨點團購
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞