貓糧資料庫(14)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
我逐啲加落去,驚佢唔適應會痾
請教下你乾糧餵邊隻?我隻女食開wellness core幼貓,就食完想轉牌子。。我開左罐鮮肉煲俾佢佢lam 哂啲湯肉就咬兩啖又走左去,我估佢唔似鐘意咬野
食緊instinct 幼貓糧 都唔錯
Wellness core同instinct幾似 我個仔都係唔鐘意食
嚟緊會帶一隻BB貓翻屋企 佢食開nulo freestyle
發覺好難買到 係唔係一定要keep住食先可以慢慢再慢慢轉
佢寫係咁寫實際上1000就得,我最近先買完
早兩日買都係1000免運
主頁有寫
做緊promo
我隻貓都係咁 去完廁所唔會幫自己清潔jj同屎忽好苦惱
我個隻都係咁 仲要長毛
次次要追住佢抹尿
成個坐落沙度痾尿 正宗jj插沙
啲毛痴晒尿同溶咗嘅豆腐沙
自從轉咗用沸石沙同兩層砂盤就解決咗呢個問題
沸石沙唔會好難用?同埋佢習唔習慣
佢係咪食得好急?
原粒嘔可能係純粹食太快
為食貓好常見
你就好
我個隻已經慢慢轉
都唔得
沸石砂多得濟就尿都唔屙
主人食緊wellness core幼貓糧就黎冇,出去問要3-4月有貨,迫於無奈食左炒價買貴$140佢而家7個月大,食埋新呢包應該都9個月左右。想試轉ziwipeak風乾糧

因為風乾糧成份&食量都唔同普通乾糧,轉糧時係咪都需要10日慢慢轉?
請問3個月大英短同7歲唐貓有咩推介
想轉下新野,同埋點解兩隻成日互相食大家啲糧
由wellness 轉instinct
屎仲靚啲,無咁臭
無咁油無咁粉
試吓鮮食打成蓉
係 一定要慢慢轉 如果你淨係乾/主食乾
我主食濕 舊糧食左幾日就直接轉左
但係幾日先食一餐乾 應該直接轉都無問題
Same 真
個糧兜差好遠
之前一轉糧都軟便 仲柯到周圍到係
慢慢加都唔掂,真係好煩
食番wellness就冇事 =.=
有冇人可以買到hills id 貓糧 罐頭細罐都得
Wellness 啲屎真係好臭,半夜可以俾佢啲屎醒左
我隻仔都食開wellness 唔怪得佢啲屎咁臭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞