貓糧資料庫(14)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
我有17盒Stella & Chewy's 雞肉三文魚肉醬糧
屋企主子死都唔肯食 有冇人要 $30@1
或者換其他罐都得 eg little big paw/怪獸/thrive

多謝分享
有時睇下台灣/ 大陸人地講 好過香港 食黎食去都係果堆牌子
有冇話咩味貓貓會中意食d 已經買tuna佢都唔太食
招人夾汪喵,免運費將軍澳/觀塘交收
https://www.dogcatstar.com/
我嗰隻都係 好頭痛 幫你推吓
明明係肚餓 但唔食罐 一擺糧就狗衝埋嚟食
罐唔好放咗耐呀 我頂盡都係放兩個幾鐘 佢唔食就dum
用咗好多方法 比乾糧佢 等佢仲咬緊嗰陣靜靜雞換返罐嗰碗俾佢
佢依家變咗罐要人手餵先肯食
我一鍋過轉,但份量唔會俾正常份量住,ok先逐日加少少
有時有啲貓既腸頂唔順兩款糧同時食
如果你餵食定時可以每次放一個鍾或個半鐘就收起,下餐夠鐘先再放糧堅持一至兩星期佢就知要食晒先

Btw 我隻女食罐又係lam幾下就唔食,但長放又會俾呀哥食曬,搞到我要捧住遞到佢面前

但乾糧佢又會秒清好在佢鍾意飲水
佢地會係咁想lur野食 唔比佢又好似虐畜咁
而家將乾糧嘅份量減少咗 等佢哋餓下 下餐食多啲濕
迫自己狠心啲
唔好眼神接觸

好似你咁講,都有機會係食乾食飽
所以都係要逐樣試
Nulo幼貓乾糧
我想幫貓貓轉instinct 幼貓糧 (雞肉),但怕買了挑嘴唔食。
我個仔只食lily kitchen 雞味
新手準備做貓奴
想問下大家係邊到買貓糧比較抵
目前想入手WELLNESS CORE 幼貓糧
HKTVMALL 特價入
但WELLNESS CORE 幼貓糧近排好似仲有斷哂貨
我隻貓主子之前有食
但係上網發現原來係有膠
所以即刻換咗
食得多唔好㗎!
Nulo幾好
唔係太大粒 又健康
有冇人有推介增肥 冇膠 幼貓仔係罐頭😜😜😜
睇多左
想知firstmate同埋instinct 普遍風評點
有無人放k9貓罐買開個間缺貨屋企無存貨
你地平時買開大定細罐?
大嘅抵D 但食唔哂又要擺雪櫃之後再加返熱煩D
大罐 雪完用熱水坐熱好快啫
但早餐同晚餐都係同一隻味 d貓會唔會唔肯食
大罐
會裝落玻璃密實盒
加熱就直接開蓋放入蒸汽焗爐蒸
不過雪過就無咁鍾意食(兩隻,最多都係分兩次食)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞