貓糧資料庫(14)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
Astkatta 幼貓 不過都係得一隻雞味同一隻呑拿魚
我屋企隻幼貓好鐘意食 成分天然 你可以睇下
浪浪我覺得幾好,都係台灣做
買左d 好味小姐 我d 貓秒清不過都幾貴下
呢隻成份/ 數字%極含糊喎
https://pets.meetu.hk/cat/food/149
Astkatta 想睇% 全部都N/A 有無人可以俾到數據我, 謝謝
好撚貴
唔好意思 而家先見到
如果未放 放幾錢呀 可以要個兜兜
唔緊要🙈$175 兜兜丫,如果ok可以tg我呀
@cu0102
竟然 好彩我不嬲都喺黃店買
tg左你了
btw上連登唔好用emoji
Googled for you, no thanks

主要成份

白鰹吞拿 魚雞肉海鱸強化免疫力主食配方貓罐頭 Tuna White Meat 白肉吞拿魚(43.5%),Chicken 雞肉(14.5%),Sea Bream 海鱸(5%),Gravy Solution(37%)
走地雞肉 藍背三文強化免疫力主食配方貓罐頭 Chicken 雞肉(58%),Salmon 藍背三文魚(5%),Gravy Solution(37%)
白鰹吞拿 雞肉南瓜泌尿系統友善主食配方貓罐頭 Tuna White Meat 白肉吞拿魚(43.5%),Chicken 雞肉(14.5%),Pumpkin 南瓜(5%),Gravy Solution(37%)
白鰹吞拿 魚肉泌尿系統友善主食配方貓罐頭 Tuna White Meat 白肉吞拿魚(58%),Gravy Solution(42%)
白鰹吞拿 雞肉貽貝抗衰老長壽主食配方貓罐頭 Tuna White Meat 白肉吞拿魚(43.5%),Chicken 雞肉(14.5%),Mussel 貽貝(5%),Gravy Solution(37%)
白鰹吞拿 魚白蝦抗衰老長壽主食配方貓罐頭 Tuna White Meat 白肉吞拿魚(43.5%),Chicken 雞肉(14.5%),Prawns 白蝦(5%),Gravy Solution(37%)
* 數據來自製造商,只供參考用途

成份分析

Crude Protein 粗蛋白 15%
Crude Fat 粗脂肪 1%
Crude Fiber 粗纖維 1%
ASH 灰(max.) 3%
Moisture 水份(max.) 85%

營養添加劑 (per kg)

Taurine 牛磺酸 2141.17mg
Tricalcium Phosphate 磷酸三鈣 4176.47mg
Vitamins A 維生素A 311219.93 IU
Vitamins E 維生素E 3.82 IU
Vitamins B1 維生素B1 4873.10 IU
Vitamins B2 維生素B2 8153.28 IU
Vitamins B12 維生素B12 24.96 mcg
Vitamins D3 維生素D3 304 IU
Zinc sulphate monohydrate 一水硫酸鋅 0.76 mg
Red Iron Oxide 紅氧化鐵 0.7 mg
Copper sulphate pentahydrate 五水合硫酸銅 0.76 mg
Manganese sulphate monohydrate 一水硫酸錳 0.76 mg
有冇人試過淘寶貓糧?
唔好咁樣對你主子啦
睇吓乜牌子
國產都有試過 貓舍介紹
不過多數都係買外國牌子
你係咪會淘寶熱水爐嗰啲人黎?
原來真係有人淘貓糧架
第一次聽
有friend淘過primal nugget
因為好似有一排香港斷貨定點
淘返嚟好似又ok
其實進口糧淘寶好似都唔會點平過香港
國產糧就不了
大部分睇成份都麻麻,凍乾又唔知啲肉來源
貓草嗰啲都唔敢
我隻貓唔太食乾,不過我又想放長糧比佢平時肚餓食少少

有咩推介,唔敢亂試買完佢唔食

有冇人試過怪獸部落隻鮮肉主食糧
價錢貴啲 負擔到可以買
屋企兩隻貓都好鐘意食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞