澳洲移民 你問我答 (24)

1001 回覆
41 Like 1 Dislike
岩岩check左一下,可以。
咩叫 “想去到sattle左送家人過黎澳洲”

1. 是的。

2. 可以咁講。不過都要睇case情況,有時直接申請都可以一齊批。
唔該哂

想問多下 如果申請485時 主申請人到時係澳洲,副申請人係香港,等政府批左先接我太太過嚟,咁樣可唔可以 謝謝
想報1月Tafe 但怕報左唔開關
學校有無講online上堂安排?
sor 係settle

Sor 唔記講 Tafe 廚
以家apply 2月入學仲趕唔趕得切?
Yes
我都考慮緊報1月底定7月

1月又好似有d趕 同怕唔開關
唔開關冇咩所謂呱 反而慳返啲生活費
有student visa就得
想問下讀完TAFE申請485 visa要做既skills assessment,使唔使要有相關工作經驗? 定係讀完書就可以?

另外想問Civil Engineering呢行係澳洲有冇前景呢?諗住讀個TAFE做下Drafting/Technician,會唔會好難搵到工?
屌呢啲直接問學校啦
開宗明義話用讀書黎申請pr算唔算genuine temporary entry?

佢又話not to exclude students who, after studying in Australia, develop skills Australia needs and who then go on to apply for permanent residence.
真係伸手黨留得comments黎自己都check到啦,到時讀緊會唔會keep住上黎問書?
可以。
其實我知道係settle只不過我唔知道咩叫送家人過黎澳洲?

大部分都要,具體取決你讀咩。

搵工情況唔清楚。
開宗明義話用讀書黎申請pr算唔算genuine temporary entry?
死硬。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞